HomeVoetbalnieuws-leidenDexter Pardon: ,,Zelfs de voorzitter moest meedoen”

Dexter Pardon: ,,Zelfs de voorzitter moest meedoen”

-

artikel image rijnland 2Het zit FC Rijnland dit seizoen niet mee, een smalle selectie hebben en dan ook nog te maken hebben met veel geblesseerden. In het begin van seizoen 2011/2012 ging het voortvarend bij de Leidenaren, maar naarmate de competitie vorderde kreeg het met tegenslagen te maken. Uit de laatste tien wedstrijden werden maar vier punten behaald met één overwinning op nota bene de hekkensluiter.

Afgelopen zaterdag en maandag moesten er nog duels worden ingehaald, respectievelijk tegen Altior en Warmunda. Beide wedstrijden gingen verloren, maar desondanks was er toch sprake van een stukje gelatenheid bij Rijnland.

Pardon: ,,Je moet het doen met de mogelijkheden die je hebt. Afgelopen zaterdag tegen Altior stond er één veteraan op het veld (Wim Pikaar (47), de voorzitter, red.) en zaten er drie op de bank. We hebben al het hele seizoen te maken met geblesseerden, dus moest het vooral komen van de strijd die we leveren.’’

In Langeraar hield de ploeg van Ronald Mink lang stand. Binnen het half uur scoorde de thuisploeg maar één keer uit een van de eerste kansen, die de nummer vier van de ranglijst creëerde. Direct na rust besliste Altior het duel; al na een minuut werd de score uitgebouwd naar 2-0. Tussendoor kreeg Rijnland nog een enkele kans, maar het kwam niet tot scoren. Echter, de mannen van Peter van der Veldt konden diep in de tweede helft nog wel één keer juichen: 3-0.

Pardon: ,,De trainer was tevreden over onze inzet. Alleen ontbrak het ons aan scorend vermogen. Naar mijn mening hadden we tegen Altior een punt kunnen pakken. Zij hebben weinig kansen gecreëerd en wij hadden zeker een aantal goede kansen, maar daar koop je helaas niets voor.’’

Afgelopen maandag, op tweede paasdag, stond er een tweede inhaalduel gepland. Warmunda was op De Mors de tegenstander, maar – in tegenstelling tot het duel tegen Altior, waarin Rijnland met alle rust speelde – begon de nummer tien slecht aan de wedstrijd.

Pardon: ,,We waren zenuwachting aan de bal en haastig in balbezit. Al snel lag de 0-1 erin en even later ook de 0-2. Voor rust maakten we de aansluitingstreffer uit een corner via een rake kopbal van middenvelder Luis Oliva. We waren natuurlijk erg teleurgesteld over het begin van de wedstrijd, waar we gewoon niet scherp genoeg startten.’’

Na de thee moest de thuisploeg komen en zette het alles op alles om nog minimaal een punt uit het vuur te slepen, maar het mocht niet baten. Een moegestreden Rijnland zag toe hoe de bal wat gelukkig binnenrolde, na een halve omhaal van een Warmunda-aanvaller: 1-3.

Pardon: ,,We hebben eigenlijk vanaf een kwartier voor rust tot aan de 1-3 de wedstrijd volledig gedomineerd. We waren constant in de aanval en Warmunda stond onder druk. Jammer, dat we dan wederom niet scoren. Het ontbrak ons wederom aan scorend vermogen.’’

Hoe is op dit moment de sfeer bij jullie in het team?

Pardon: ,,Nog steeds ontzettend goed. We hebben veel plezier met z’n allen. Ik hoop gewoon dat we het seizoen een beetje goed kunnen afsluiten door wat punten te gaan pakken. Als we ons maar niet laten vernederen. We hebben dan weliswaar niets meer om voor te spelen, maar afgedroogd worden, dat wil ik absoluut niet en ik denk de rest van de jongens ook niet.’’

Is er al wat bekend over wat er volgend seizoen gaat gebeuren?

Pardon: ,,Ik weet dat niet precies, maar ik weet wel dat ze met nieuwe jongens bezig zijn. Ik hoop wel dat er iets bijkomt, want op dit moment hebben we een te smalle selectie. Als je dan ook nog eens te maken krijgt met veel geblesseerden, dan moet je de voorzitter opstellen, zoals tegen Altior en Warmunda. Voor de rest blijft de huidige selectie – voor zover ik weet – intact.

Volgend weekend staat er een Leidse derby op het programma voor Rijnland. De laatste keer dat de ploeg won, was overigens in een Leidse derby tegen het nog immer puntloze Leidsche Boys. Roodenburg komt aanstaande zondag op bezoek. Eerder dit seizoen in speelronde 10 wonnen de Roodenburgers nog met maar liefst 5-1.