dinsdag, april 16, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenFC Rijnland: MASH is er niks bij

FC Rijnland: MASH is er niks bij

-

artikel image rijnland 3FC Rijnland had in de winterstop snode plannen om een ruk te maken in het klassement, maar die wens is ondertussen in rook opgegaan. De resultaten zijn niet om over naar huis te schrijven, niet in de laatste plaats omdat de formatie van Ronald Mink bijna wekelijks werd geconfronteerd met een zware blessure van één der spelers.

Dit keer werd op eigen veld verloren van buurman DoCoS (2-4). De nederlaag zorgde er niet voor dat FC Rijnland verder afdaalde op de ranglijst, maar de negende stek wordt wel als ‘teleurstellend’ gezien. De brigade van Ton van der Bijl liep door de zege uit naar acht punten ten opzichte van de geplaagde formatie van Mink.

De trainer nam de tijd voor enige uitleg over het feit dat zijn ploeg er van de vijf duels na de winterstop er maar 1 winnend afsloot. ,,We zitten in de bekende hoek waar de klappen vallen. Ik heb het in mijn voetballeven niet eerder meegemaakt dat er zoveel spelers tegelijkertijd zo zwaar geblesseerd zijn. Als je als trainer 1 of 2 spelers moet missen, valt dat doorgaans nog wel op te vangen. Maar bij ons is het dweilen met de kraan open op dat gebied. Dan houdt het natuurlijk een keer op. Tegen DoCoS miste ik acht spelers, teveel van het goede.”

Via Joey Schmidt en Mark Cerdijn kwam DoCos voor rust op een eenvoudige 0-2 voorsprong uit. Invaller Benny Lens, normaliter spelend in het tweede elftal, verkleinde de achterstand na de onderbreking, maar even later prikte Cerdijn weer raak. Weer Schmidt en Ed van Houten, de laatste namens FC Rijnland, zorgden voor de eindstand.

FC Rijnland  8438,,Toch hebben we nog wel onze kansen gehad en is er door iedereen veel werk verzet. Dat is een compliment waard, want het is lastig om met zoveel tegenslag om te gaan. Jongens als Zweistra en Lens hebben hun huid duur verkocht. Ondanks alle malheur stonden er j.l. vrijdag toch 22 man op de training en dat geeft aan dat iedereen toch bereid is om er nog wat van te maken.”

Mink had vooraf nog het gevoel om bij de eerste vijf te kunnen eindigen bij een winstpartij, maar zover kwam het dus niet. ,,Dat is jammer, maar we blijven proberen om toch nog wat te stijgen op de ranglijst. Verder kijken we ook alvast naar volgend seizoen. Deze club heeft een positievere uitstraling gekregen en daardoor kunnen we er wat jongens bij gaan krijgen. Als het dan een beetje mee wil zitten en we blijven tegen die tijd weg van zware blessures, kan dit elftal serieus hogere ogen gaan gooien. Ik vind het namelijk ook wel wat zeggen dat wij vorige week veel complimenten kregen bij de aanstaande kampioen, MMO. Het werd weliswaar uiteindelijk 5-0, maar we hebben daar lange tijd prima meegevoetbald.”

FC Rijnland komt dit seizoen nog zeven keer in actie, maar veel valt er niet meer te halen. De overgebleven spelers hebben elkaar hard nodig (inzet foto) ,,We moeten het doen met de jongens die over zijn en hopen dat we er verder geen enkel-en of kniebanden worden gescheurd. De wachtkamer bij de artsen zit al vol met Rijnland-spelers, dus het is wel eventjes genoeg. Maar opgeven doen we het niet hoor. Trouwens ik ben sowieso een vechter en dus wil ik met de ploeg nog zeker wat overwinningen gaan ophalen.”

Opstelling FC Rijnland: Dros, F. van Leeuwen, Storsbergen (46.Oliva), Van Houten, Pardon, Zweistra (67. M.van Leeuwen), Smeele, Luiten, Distelvelt, Van Putten (55.Lens), De Wit.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read