artikel image rijnland 3Een hoge piek, maar vooral veel diepe dalen. Zo kan het seizoen van FC Rijnland het beste omschreven worden. Onder de nieuwe trainer Ronald Mink begonnen de Morsbewoners veelbelovend. De goede competitiestart kon echter geen vervolg gegeven worden. ,,Mijn eerste jaar als trainer is me niet tegengevallen, maar ook zeker niet meegevallen’’, sprak Mink na de laatste competitiewedstrijd tegen Stompwijk ’92.

Rijnland verloor de slotwedstrijd met 0-1 van de Stompwijkers en besluit daardoor de competitie op de tiende plaats, met 22 punten uit 24 duels. De wijze waarop de nederlaag tegen de nummer twee van de ranglijst geïncasseerd werd, was geheel in lijn met de droevig verlopen tweede seizoenshelft.

,,Ik denk dat wij voor rust drie honderd procent kansen gekregen hebben en in de tweede helft nog vijf’’, zei Mink. ,,Zij scoren met een bal die twee keer van richting veranderd wordt. Typerend. Bij ons gaat de bal er niet in en bij hun wel.’’

Toch stak Mink de loftrompet. ,,Het begint misschien voor de buitenwereld vervelend te worden, maar ik moet de jongens toch weer een groot compliment maken. Het elftal dat ik vandaag op de been kon brengen, heeft het goed gedaan.’’ Een compliment van collega Ron de Roode – Minks oude buurman – deed hem goed. ,,Ron complimenteerde me dat we ondanks het gemis van zes of zeven vaste krachten blijven voetballen en niet op incidenten uit zijn. Zo’n opmerking is me ook veel waard.’’

Volgend seizoen moet het roer om bij Rijnland. Mink wil dan om de prijzen spelen. ,,Als je me vraagt of dat realistisch is, zeg ik ja. Met de nieuwe spelers ziet het er buitengewoon rooskleurig uit. Het niveau van de eerste zes wedstrijden moet de maatstaf worden. Toen hebben we echt goed gespeeld. Altior veegden we bijvoorbeeld de eerste wedstrijd helemaal van de mat. Die verloren we onverdiend met 1-3, maar we toonden wel onze mogelijkheden.”

Positief is dat de selectie niet alleen een kwaliteitsimpuls krijgt, maar ook in de breedte sterker wordt. Daar schuilt tegelijkertijd voor Mink ook een valkuil in. ,,Dat wordt de grootste uitdaging. Dat ik als echte Rijnlander jongens moet gaan passeren die ik al van jongs af aan ken.”