donderdag, maart 28, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenRijnland-trainer Mink weet het niet meer

Rijnland-trainer Mink weet het niet meer

-

ts-rijnlandRonald Mink ervaart momenteel de minder leuke kanten van het trainersvak. Zijn FC Rijnland zakt steeds verder weg en de coach heeft geen idee hoe hij de negatieve spiraal een halt toe moet roepen. “Ik weet het echt even niet meer”, zei Mink na de 4-3 nederlaag bij Bernardus, alweer de zesde competitiewedstrijd zonder overwinning.

Rijnland ontpopte zich in de eerste seizoenshelft tot één van de verrassingen van de vierde klasse A. De club speelde fris, attractief voetbal en behaalde daarmee verdienstelijke resultaten. Iedereen bij FC Rijnland verkeerde in opperbeste stemming. Na jaren waarin regelmatig negatief het nieuws werd gehaald, was dit prachtige reclame voor de club.

Enkele maanden later is van die jubelstemming weinig over. Het frisse Rijnland is in geen velden of wegen meer te bekennen. Al sinds begin november werd geen wedstrijd meer gewonnen. Mink luidt de noodklok. ,,Als we zondag verliezen van Leidsche Boys en de andere uitslagen pakken ongunstig uit, dan kunnen we zomaar voorlaatste staan.”

FC Rijnland  8472Een nederlaag tegen de nog puntloze stadsgenoot zou het ultieme doemscenario zijn. Een praatsessie dinsdag moet erger voorkomen. Mink zal daarbij niet aanwezig zijn. ,,Mijn assistent neemt de honneurs waar. Het wordt tijd dat de jongens elkaar even goed de waarheid zeggen. Als het aan mij ligt, hoor ik dat ook graag. Maar eerlijk gezegd verwacht ik niet dat dat eruit komt.”

Het is niet voor het eerst dat de spelers van Rijnland om de tafel gaan. De laatste weken gebeurde dat al regelmatig. Ook in de aanloop naar het duel met Bernardus. Het had weinig effect. Mink: ,,Nee, het was weer niet wat ik ervan verwacht had. We hebben de hele week hard en goed getraind. Vrijdag hadden we zelfs 26 man op de training. Als je dan ziet hoe we de doelpunten weggeven, is dat echt onbegrijpelijk.”

Toch was er een fase na rust waarin Rijnland de zege veilig had kunnen stellen. Daaf Mink liet echter bij een 1-1 stand twee grote kansen liggen. Bernardus sloeg vervolgens aan de andere kant wel meedogenloos toe, via een onvervalste hattrick van Ludo van den Berg. Zoals eerder geschetst, werd het hem ook niet echt moeilijk gemaakt. ,,Wederom door het midden, wederom slecht verdedigt”, zuchtte Mink.

Het was bijna on-Rijnlands. In het verleden was het toch vaak Rijnland dat de tegenstander afblufte. ,,Maar we zijn nu eenmaal een weg ingeslagen waarin we dat niet meer willen”, stelde Mink, die tot overmaat van ramp ook nog Mike van Koppen verloor. De spits is naar verwachting zes tot acht weken uitgeschakeld met gescheurde enkelbanden.
 
In de slotfase kwam Rijnland via de tweede treffer van Jeffrey Smeele (hij maakte ook de 1-1) en een goal van Janus van Putten nog wel terug tot 4-3. Bernardus-speler Bas van der Zon opende in de eerste helft de score.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read