(Zaterdag, 3A)- Uiteindelijk mocht VV Leiden geen punten bij laten schrijven, maar de ploeg werd na een moeizaam begin allerminst onder de voet gelopen door titelkandidaat Be Fair (3-1). De nederlaag gaf trainer Fred Filippo veel vertrouwen om aan het einde van de rit toch voor lijfsbehoud te kunnen zorgen. Het ultieme doel voor de sterk uitgeklede roodwitten uit de Mors.

 

VV Leiden keek al snel tegen een 2-0 achterstand aan bij het sterke Be Fair en Fred Filippo vreesde met grote vrezen. Niets was echter minder waar, want zijn ploeg richtte zich op en kreeg de nodige kansen via vooral topscorer Alex Meijers. Een Leidse treffer kwam er ook via deze aanvaller, waardoor de formatie uit Waddinxveen wankelde in de slotfase. In blessuretijd scoorde de ploeg van ex-Kagia trainer Ramon Hageraats de vierde treffer van de middag, maar Filippo (foto) was toch vooral tevreden over de uitvoering van zijn ploeg.

 

vv leiden Fred Filippo,,Er zit heel veel beweging in bij deze tegenstander en voorin zijn ze erg sterk. Het zag er dus al vroeg niet best uit, maar we hebben het geweldig opgepakt. Voor de pauze kregen we onze mogelijkheden, maar ‘Lexie’ (Alex Meijers, red.) was al niet fit aan het duel begonnen en miste scherpte. Toch is hij ook dan nog zo belangrijk voor ons. Hij is enthousiast en met zijn gedrevenheid is hij een enorme stimulans voor zijn ploeggenoten. In de rust heb ik aangegeven dat we ondanks de 2-0 nog niet geslagen waren en dat was in de tweede helft terug te zien.”

 

Leiden kwam dus tot 2-1, maar de gelijkmaker bleef uit. ,,Eigenlijk had er meer ingezeten. We kregen drie of vier honderd procent kansen (Meijers en Brahim Lakhal, red.), maar het zat in het slotstuk net even niet mee. Jammer, want het zou een heerlijke beloning zijn geweest. Bij vlagen waren we beter en dat vind ik knap, want deze ploeg sla ik hoger aan dan Floreant, de huidige koploper. Be Fair is completer en Floreant achterin kwetsbaarder, vind ik. De eerstvolgende pot is nu Kamerik en als we zo spelen als vandaag dan moeten we in dat weekend goede zaken kunnen doen. Dat we het Be Fair lastig hebben gemaakt, is onze verdienste.”