HomeVoetbalnieuws-leidenDerde nederlaag op rij voor zwaar gestraft VV Leiden

Derde nederlaag op rij voor zwaar gestraft VV Leiden

-

artikel image vv leiden 2(Zaterdag,3A)- Over de veertigste minuut werd nog lang nagepraat bij VV Leiden. Alex Meyers gaf zijn tegenstander een duw, omdat diegene voor de bal ging staan. De scheidsrechter interpreteerde de actie van de Leidse aanvaller als slaan, waardoor Meyers de rode kaart kreeg voorgeschoteld en de sleutelstedelingen met tien man kwamen te staan. Uiteindelijk verloor de ploeg van Fred Filippo mede door het incident met 3-0 op bezoek bij Rohda ’76.

,,Alex (Meyers, red.) is werkelijk waar de liefste persoon van heel Leiden’’, aldus Leiden-middenvelder Wouter Fokkema. ,,Hij zal nooit een vlieg kwaad doen. Iedereen verbaasde zich over de beslissing. Zeker Alex, die was dan ook best wel boos. Hij was het absoluut niet eens met de beslissing van de scheidsrechter.” ,

Filippo vond dat de uitslag grote invloed had op de uitslag. ,,Ik vind Rohda zeker geen geweldige ploeg en in de eerste helft was er in mijn ogen balans. Meijers had voor ons nog een geweldige inzet, maar die werd uit de kruising getikt. Na zijn onvoorstelbare rode kaart kwamen we pas tekort. Het zegt me trouwens genoeg dat onze tegenstander zo sportief was om na afloop aan te geven dat ze zouden meehelpen om een verweerschrift te schrijven wanneer onze speler veel wedstrijden aan zijn broek krijgt. De scheidsrechter heeft ‘slaan’ in zijn rapport verwerkt en daar was geen sprake van. Hopelijk valt het mee met de schorsing en anders zullen we zeker overwegen om het er niet bij te laten zitten. Deze nederlaag is op zich vervelend, maar we kunnen Alex maar al te goed gebruiken voorin. De spoeling is immers al dun.”

Fokkema geeft juist wel toe dat zijn ploeg geen recht had op de overwinning. Ook niet met een gelijk aantal spelers. ,,Als we met elf hadden gespeeld, hadden we alsnog verloren. Die gasten hebben gewoon terecht gewonnen. Zij waren een collectief en wij niet. We hebben ons best gedaan. Maar al met al is het wel weer een redelijke teleurstelling voor ons allen.’’

Na ruim een kwartier spelen, waren de gastheren al op voorsprong gekomen. VV Leiden kreeg vervolgens in het resterende deel van de eerste helft maar weinig kansen om op gelijke hoogte te komen, waarna Meyers vlak voor rust mocht inrukken. Na de pauze moesten de bezoekers komen. ,,We probeerden vanuit een compacte organisatie druk te zetten om zo die gelijkmaker binnen te schieten. Er zat gedurende de wedstrijd wel een stijgende lijn in. Maar we werden niet echt gevaarlijk voor het doel.’’

In de tweede helft liep de ploeg uit Bodegraven gemakkelijk uit naar 3-0 (de 2-0 werd gemaakt vlak na rust). ,,Dan weet je dat het is gebeurd. We hebben te weinig gebracht. Als we deze wedstrijd zouden hebben gewonnen, hadden we naar boven kunnen kijken. Dat is nu niet het geval. Toch weet ik zeker dat we het niet heel lastig gaan krijgen dit seizoen. We hebben natuurlijk een krappe selectie, maar het moet gaan lukken. We hebben tot dusver vijf punten verzameld en tegen de onderste ploegen gaan we gewoon winnen.’’

Komende zaterdag komt Floreant naar de Morsch om de wedstrijd uit speelronde zes in te halen. De koploper van 3A kwam afgelopen weekeinde niet verder dan een gelijkspel tegen Koudekerk (2-2). Daardoor leden de Boskopers het eerste puntverlies van het seizoen. Fokkema afsluitend: ,,Ik denk wel dat we het Floreant lastig kunnen gaan maken. Zij hebben namelijk helemaal uit het niets puntverlies geleden. Daarnaast spelen we tegen onze oude trainer (Paul Pikaar, red.). Dus wie weet…’’