donderdag, maart 28, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenErik Bakker neemt VV Leiden aan de hand

Erik Bakker neemt VV Leiden aan de hand

-

artikel image vv leiden 2Tot aan zaterdag had Erik Bakker één treffer op zijn conto staan, maar tegen LSVV schroefde hij zijn totaal plotseling op naar vier treffers. Ook was hij een paar keer betrokken bij een ander doelpunt en zo werd hij blikvanger aan de kant van VV Leiden.

Bakker was daags na de forse overwinning nog steeds verbaasd over de zaterdagmiddag, waarin de nummer elf de nummer tien een oorveeg gaf.

,,Dat het zo’n makkie zou worden, had ik vooraf niet kunnen bedenken. We stonden er allebei beroerd voor en wij hebben nou niet echt een geweldige serie achter de rug. Doorgaans heeft Leiden ook moeite met LSVV, maar daar was nu geen sprake van. De 1-0 werkte als een bevrijding en daarna was het gedaan met hun verzet. Wel lekker om weer eens zo dik uit te halen in een seizoen, waarin het allemaal wel is tegengevallen.”

VV-Leiden 17 03 2012 40Bakker speelde niet het gehele seizoen in de hoofdmacht, maar dat was zijn eigen keuze. ,,Ik had het idee dat ik niet veel speeltijd zou krijgen en toen ben ik in gesprek gegaan met de trainer. Fred (Filippo, red.) had er begrip voor en toen ben ik in 2 gaan spelen. Ik speel liever wekelijks negentig minuten dan een kwartiertje. Na de winterstop heb ik besloten om weer aan te sluiten. Het eerste had veel blessures en ik moet ook wel zeggen dat het verschil gewoon groot is tussen de beide elftallen. Stilaan kreeg ik meer speeltijd en in de laatste drie wedstrijden mocht ik in de basis beginnen. Gelukkig heb ik zaterdag laten zien van waarde te kunnen zijn met drie goals en twee assists.”

Bakker en Leiden zijn er echter nog lang niet. Heel misschien kan de nacompetitie nog worden ontlopen, maar Lugdunum en Westlandia lijken te ver weg te staan. Net als LSVV zal Leiden het derdeklasserschap dan dus moeten behouden via het bekende toetje.

,,Als ik kijk naar de eerste zeventien/ achttien jongens dan mag je met dit Leiden absoluut niet degraderen. Het is verschrikkelijk jammer dat we onszelf in de nesten hebben gewerkt, maar deze overwinning geeft ons weer het gevoel dat het goed moet gaan komen. Misschien dat we Westlandia nog kunnen achterhalen, want die zijn danig van de leg af. We zullen met dezelfde instelling als tegen LSVV in elk geval gaan proberen de laatste twee duels te gaan winnen. Dan zien we wel waar we uitkomen. Gelukkig beginnen we weer aardig compleet te raken.”

Bakker wilde nog wel wat kwijt over de tegenstander die zich zo eenvoudig naar huis lieten spelen.

,,Ik vind dat zij een aantal uitstekende spelers hebben. Enkel was het dit keer niet veel soeps, maar zij hebben weldegelijk ook knappe resultaten geboekt. Ik hoop dat zij er ook in blijven. Met Oegstgeest, Roodenburg en Koudekerk erbij kan het dan volgend seizoen een leuke klasse worden.”

Bij Leiden vetrekken de nodige spelers, maar er wordt ook gewerkt aan nieuw bloed. De aanvaller weet het zelf nog niet en wacht nog met een beslissing.

,,Het kan zijn dat ik voor Leiden kies, waarbij het wel zou helpen dat we erin blijven. Oegstgeest lijkt me ook een leuke club en dat is ook een optie, net als het spelen in een lager team. Dat is voor later zorg, we gaan nu eerst alles op alles zetten om derdeklasser te blijven.”

Het eerste Leiden-doelpunt werd gescoord door Alex Meijers, op aangeven van Bakker. Pal daarna profiteerde Bakker van wanorde bij de bezoekers. Voor de 3-0 tekende Roland Middelkoop (op de foto), terwijl het eerste doelpunt na rust werd ingetikt door Marvin Bok, waarbij Bakker de bal panklaar wist te leggen. Invaller Wouter Fokkema zorgde met twee assists voor doelpunten van weer Middelkoop en Bakker, terwijl Ramon Escudero aan de basis stond van de laatste treffer van Bakker.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read