artikel image vv leiden 2Duindorp maakte afgelopen zaterdag korte metten met vv Leiden. Gezien de andere resultaten was de 6-1 nederlaag niet meer van belang, want de ploeg van Fred Filippo zal sowieso aan de bak moeten in p/d-duels. Jeroen Hooidonk kwam dit seizoen niet veel in actie door blessures en moest ‘voor de grap’ voorin oorlog maken.

Waarom speelde je niet op je vertrouwde stek?

,,Vroeger tot de D-tjes speelde ik als linkshalf en daarna ben ik als linksback neergezet door trainers. Dit keer mocht ik in de spits optreden en dat heb ik graag gedaan, want anders had ik waarschijnlijk niet gespeeld.

Hoe kwam dit zo?

,,Robin Ravensbergen was te laat, omdat hij dacht dat hij thuis moest spelen tegen Loosduinen. Dat was hem verteld, maar die wedstrijd staat pas voor komende zaterdag op het programma. Daarnaast was Alex Meijers niet lekker en hij kon niet spelen vanaf het begin. Voor de grap gaf ik aan dat ik wel in de spits wilde spelen en zover kwam het dus. Nu speelde ik samen met ‘Bokkie’ (Marvin Bok, red.) in de voorste linie.”

De nood was dus weer eens hoog bij vv Leiden?

VV-Leiden 17 03 2012 2,,Ja, want Rian (Rosier, red.) was geblesseerd en Erik (Bakker, red.) was een weekend weg. Het was dus behelpen, maar ik kon in elk geval spelen. Wanneer Robin er wel bij zou zijn geweest, had ik naast de trainer op de bank gezeten. En het maakt mij niet uit op welke positie ik speel. Ik zet me altijd voor honderd procent in en dat kan je in mijn ogen op elke positie doen.”

VV Leiden komt dus toch weer in de buurt van de vierde klasse. Of gaan jullie het wel redden?

,,Van dat laatste ga ik wel uit. Als we compleet zijn, kunnen we de dans echt wel ontspringen. Met Mario van der Pluym, Robin en Bokkie ga ik terug naar Roodenburg en wij willen deze club helpen om er in te blijven. We zijn hier dan uiteindelijk een jaar geweest en dan is het natuurlijk niet leuk om afscheid te nemen met een degradatie op zak. Eigenlijk wilden we meedoen om de bovenste plaatsen of in elk geval een periodetitel pakken, maar dat is er niet van gekomen. Wat dat betreft dus een teleurstellend seizoen, dat mag duidelijk zijn. Soms hebben we laten zien dat we kunnen voetballen, maar al met al hebben we een ongelukkig seizoen gespeeld. We gaan er nu alles aan doen om verder weg te blijven van meer onheil.”

Hadden jullie trouwens helemaal geen vertrouwen meer in een escapescenario?

,,Op zich wel, want bij twee keer winst en bij twee nederlagen van Westlandia zouden we veilig zijn geweest. Met Loosduinen als laatste tegenstander zou dat mogelijk zijn geweest, maar die ploeg verloor dus al van Westlandia afgelopen zaterdag dus dat we verloren bij Duindorp was op zich niet meer echt relevant.”

Even over de nacompetitie heenkijken. Terug naar Roodenburg. Waarom?

,,Ik heb het daar vorig seizoen echt gigantisch naar mijn zin gehad. Enkel had ik niet echt een klik met de huidige trainer en anderen hadden ook al besloten om naar Leiden te gaan. Ik heb me toen aangesloten bij dit groepje. Roodenburg slaat volgend seizoen een andere weg in met een andere trainer en ik geloof erin dat het daar dan een heel leuk seizoen kan worden. Patrick Heijmans, de nieuwe trainer, komt bij Roodenburg voor de groep te staan en voor hem heeft iedereen respect gezien zijn schat aan ervaring. Ik heb zin om daar weer terug te keren, temeer omdat ik vorig seizoen achttien vrienden erbij kreeg. Ik denk ook dat het bij Leiden allemaal wat tam is geworden. Dus ik sta achter mijn beslissing om terug te keren en wil weer plezier beleven. Eerst nu Leiden helpen aan lijfsbehoud. Met deze groep moet dat uiteindelijk haalbaar zijn.”