ts-vvleiden2(Zaterdag, 3A)- Hoewel VV Leiden de beste intenties had, kwam de formatie van Fred Filippo duidelijk tekort tegen koploper Floreant, de ploeg van oud Leiden-trainer Paul Pikaar (0-3). ,,We konden het een halfuur bolwerken en hebben meer dan naar behoren gespeeld. Deze tegenstander was echter eenvoudigweg een maatje te groot. Vooral aan de voorkant hebben zij veel kwaliteiten”, loog Filippo niet.

 

VV Leiden, dat al niet bekend staat om een uitgebreide selectie, kreeg eerder in de week al slecht nieuws. Doelpuntenmaker Alex Meijers kreeg de mededeling dat hij vier duels geschorst was n.a.v. een licht vergrijp in het duel met Rohda’76. Dat was in elk geval de mening van beide clubs.

 

Filippo: ,,Er is ook een verweerschrift uit, want dit klopt gewoon niet. Rohda had al eerder aangegeven om ons te helpen, indien nodig, want Alex heeft niemand geslagen. Los van het feit dat deze straf niet correct is, missen wij hem enorm aan de voorkant. Tegen Floreant is dat niet anders, want dan weet je sowieso dat het heel lastig wordt. Maar vier wedstrijden, nee dat komt ons wel heel erg slecht uit. Kevin (te Hennepe, red.) raakte in deze wedstrijd ook al vroeg geblesseerd en Brahim Lakhal kwakkelt al weken. Wij hebben niet de mogelijkheden om dat alles op te vangen.”

 

De trainer aan Leidse kant was onder de indruk van de aanvalslinie van de lijstaanvoerder. ,,Zij maakten het verschil. Voor de wedstrijd had ik mijn spelersgroep al een krantenknipsel laten zien. Laatst wonnen zij met 6-0 en die Marokkaanse jongen ( Khairi Ahdid, red.) maakte er toen vijf en hij had een belangrijk aandeel in hun zesde goal. Die jongen was nu ook weer heel sterk, maar toch hebben wij ons kranig geweerd. Na de 0-3 kregen we zelfs kansjes met Wouter Fokkema en Rik van Vliet. De score had nog wat draaglijker kunnen uitvallen als beloning voor onze arbeid.”

 

Ahdid kon af en toe worden afgestopt, maar prikte toch weer tweemaal raak. Martijn Kok scoorde daar tussendoor. Paul Pikaar had gemengde gevoelens over de wedstrijd. Trots als een pauw over de verrichtingen tot nu toe van zijn ploeg, maar anderzijds doet het hem pijn dat zijn oude cluppie te maken kreeg met een leegloop en alle zeilen zal moeten bijzetten om derdeklasser te blijven.

 

,,Ik heb nog regelmatig contact met spelers en met Rien van Staveren, die leider was in mijn tijd. Van daaruit ben ik aardig op de hoogte. Ik heb respect voor de speelwijze van Fred. Hij heeft veel spelers van het oude tweede elftal moeten benutten en zij doen er alles aan om het vege lijf te redden. Ze proberen druk te geven en mee te voetballen en dat vind ik bewonderingswaardig. Het zou een wereldprestatie zijn wanneer Leiden erin blijft. Als je zoveel moet inleveren dan is het niet meer dan logisch dat je in de problemen komt. Dat doet me oprecht pijn. Leiden moest een stabiele derdeklasser worden, maar de invulling van die wens valt nu te bezien. Leiden is een grote kandidaat voor degradatie en dat zou ik ontzettend jammer vinden wanneer het die kant op gaat. Fred heeft te weinig tijd gekregen om door te kunnen borduren. Hopelijk komen er ook weer spelers terug, omdat zij bij Leiden horen.”