artikel image vv leiden 2vvLeiden kwam goed uit de winterstop. Bij sv Houtwijk werd met 1-3 gewonnen, waardoor de formatie van Fred Filippo meer lucht kreeg in de strijd tegen degradatie. Voor de pauze scoorden Rian Rosier en Marvin Bok voor de Leidse ploeg, waarin Bas Middelkoop debuteerde. In de tweede helft miste Rosier een strafschop, maar even later maakte Alex Meijers aan alle onzekerheid een einde, hoewel Houtwijk nog wel eenmaal tegen scoorde.

,,Een dik verdiende zege. We speelden op een moeilijk bespeelbaar veld. Weliswaar kunstgras, maar wel een mat die er tien jaar ligt. Het inspelen en de aannames waren dan ook lastig. De organisatie was bij ons echter in orde en van daaruit konden we gaandeweg de eerste helft de bovenliggende partij worden. Het is voor ons de derde overwinning op rij en we zijn dus bezig aan een opmars”, vatte Filippo het duel samen.

vvLeiden speelde zonder Robin Ravensbergen en Martijn Wansink, maar beschikte wel weer over eerste doelman Mario van der Pluym, die al maanden kampt met een onwillige lies. Filippo: ,,Een beetje eigenwijs is Mario wel, want of het nou zo verstandig was om te gaan keepen weet ik niet. Gelukkig heeft hij de negentig minuten vol gemaakt, zonder al teveel problemen. Natuurlijk heb ik hem er graag bij, want het is een wereldventje die de ploeg kan opzwepen. Naast zijn keeperskwaliteiten, want die staan buiten kijf”

De doelman nam dus een groot risico, maar doorstond de test. ,,Voor mij was het kunstgras een voordeel. Ik kan niet zeggen dat ik geen last had, maar het was te doen. Bij terugspeelballen waarbij ik moest sprinten, ondervond ik wel hinder. Van het vallen had ik geen last, hoewel het allemaal wel stijver is dan voorheen. De uittrappen vanaf de grond zijn door anderen waargenomen en ook hebben we getracht vanuit de opbouw te spelen. Nee, ik mag niet klagen.”

Leiden won, maar maakte het zichzelf bij vlagen nog wel lastig. ,,Als zij de 2-3 maken, wordt het nog listig. Ik heb niet heel veel te doen gehad, maar wat ik moest doen ging wel goed. Het is vanzelfsprekend onwijs leuk dat spelers heel positief tegen je zijn. ,,Je staat er als je er moet staan”, tja daar doe je het voor. Ook ben ik een type die zijn bek opentrekt en dat kan deze groep ook wel gebruiken.”

Het ziet er niet naar uit dat de situatie veel zal veranderen voor Van der Pluym. Van week tot week leven dus. ,,Op vrijdag keep ik in de zaal en dan weet ik dat ik op zaterdag last heb. Als ik echter op vrijdagavond zou veldvoetballen en op zaterdag zou zalen dan zou ik dat ook doen. Zalen heeft voor mij prioriteit nummer 1 en dat is ook bekend bij vvLeiden, want daar zijn afspraken over gemaakt. Dat neemt niet weg dat ik altijd wil proberen te spelen, want ik wil niet dat vvLeiden de dupe wordt. Al moet ik er bij neervallen.
Volgende week krijgen we VCS en ik verwacht niet dat ik het dan heel druk krijg. Dan zijn we weer een week verder. Maar goed, niets doen heeft de voorbije tijd niet geholpen dus dan proberen we het gewoon en zien we wel tot waar ik kom.”

De doelman wilde nog wel even kwijt dat zijn voorspelling (1-3) was uitgekomen. ,,Dat had ik dus goed gezien. Hopelijk is mijn zienswijze om te spelen ook een juiste. In elk geval was het heerlijk om te winnen en weer meer afstand te nemen op de ploegen die onder ons staan.”