ts-vvleiden2Op een goed bespeelbaar veld en onder ideale weersomstandigheden werkte vv Leiden haar laatste wedstrijd van de reguliere competitie af tegen het reeds gedegradeerde Loosduinen. Er viel voor beide ploegen niets meer te halen en dus was het zaak om er nog een leuk potje van te maken.

In het eerste kwartier was het Loosduinen dat veelvuldig de bal in bezit had. Er werd echter in een veel te laag tempo gespeeld om het vv Leiden enigszins lastig te maken. De uitploeg bleef echter volharden in haar tactiek, wat bijna het gewenste effect leek te hebben. Stand-in keeper Arwin Akse bracht echter redding met de voet.
Daarnaast mocht de uitploeg in het eerste deel van de wedstrijd verscheidene keren een corner nemen, maar de Leidse verdediging was niet van plan zich te laten verrassen. VV Leiden speelde erg slordig en het was duidelijk dat er niets meer op het spel stond. Om die reden werden er aan Leidse kant ook diverse basiskrachten gespaard met het oog op de zo belangrijke nacompetitie voor behoud in de derde klasse.

VV-Leiden 17 03 2012 51 kopieToch was daar uit het niets de openingstreffer. Het was Jeroen van Hooidonk die het net wist te vinden met zijn chocoladebeen, waarbij goalie De Blanken er niet goed uit zag. VV Leiden, dat zich deze middag veelal focuste op de counter, kwam even later op 2-0. Nadat De Blanken een schot van Marcel Onvlee nog wist te keren, was het Jeroen Dexel die zijn eerste wedstrijd dit seizoen voor het vlaggenschip wist te bekronen met een treffer. Met deze 2-0 stand en een weinig enerverende eerste helft zochten beide teams de kleedkamer op.

Na rust werd nog eens extra benadrukt dat de neutrale toeschouwer niets bij deze wedstrijd te zoeken had. De wedstrijd kabbelde voort en er ging veel mis aan beide kanten. De gevaarlijkste man aan de zijde van Loosduinen, linkerspits Christiaan Verbree, wist nog wel meerdere malen gevaarlijk te worden en bracht uiteindelijk ook de spanning terug in de wedstrijd na een zeldzaam slippertje van verdediger Peter Wansink.

Aan de andere kant werd de vrijuit spelende Marvin Bok (op archieffoto) een aantal keer gevaarlijk. Hij liet de verdedigers van de uitploeg veelvuldig zijn hielen zien, maar de gewenste treffer bleef uit. Vlak voor tijd was het Verbree die plots de gelijkmaker achter goalie Akse schiet en de 2-2 is een feit. In de slotminuut van de wedstrijd echter schoot Bok vv Leiden alsnog met een overwinning richting de nacompetitie.

Opstelling vv Leiden: Akse , Meijers , P. Wansink , M. Wansink, Faas, Onvlee, W. Fokkema, Hooidonk, Bok, Dexel, Meyers.