HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory geeft voorsprong uit handen

Football Factory geeft voorsprong uit handen

-

ts-footballfactory,,Die jongens weten niet wat een Leidse derby betekent’’, zo sprak Pieter van Schie over zijn nieuwe aanwinsten. ,,Ik heb zes nieuwe jongens erbij gekregen twee weken geleden en er zitten zeker drie pareltjes bij.’’ Mede dankzij de inbreng van deze spelers kwam Football Factory afgelopen zaterdag nog dicht bij de eerste punten sinds speelronde 9 (3-3 tegen UVS), maar de nummer laatst kwam net tekort tijdens het duel met Leidsche Boys: 2-3.

Speler/coach Pieter van Schie was erg tevreden over de inzet.  ,,Afgelopen twee weken zijn er veel man op de training gekomen en dan komen ze ook nog eens naar de wedstrijd. Dat is heerlijk moet ik zeggen; we hebben veel getraind op conditie en dat heeft zich uitbetaald vandaag. Nou had ik ook wat meer van Leidsche Boys verwacht hoor, maar wij hebben het ontzettend goed gedaan. Jammer genoeg legde de scheidsrechter de bal twee keer op de stip voor hands, terwijl er geen sprake was van opzet.’’

Al vroeg in de wedstrijd was Football Factory gevaarlijk geworden voor het doel van de bezoekers. Binnen twee minuten was het Van Schie zelf, die zijn ploeg op 1-0 bracht. En na de gelijkmaker was het weer Van Schie, die de bal binnenschoot op aangeven van Danny Velthuis. Vervolgens was het de beurt aan Leidsche Boys; de ploeg van de Henk de Cler boog de stand om naar 2-3. Ook de laatste goal kwam voort uit een penalty, waarbij de beslissing voor het geven van de pingel wat twijfelachtig was.

Pieter van Schie: ,, Als ik eerlijk ben, hadden we vandaag minimaal een punt verdiend. Leidsche Boys was kwalitatief wel beter, maar de kansen hebben we zeker gehad en de gegeven penalty’s waren discutabel.’’

Sinds de winterstop en ook de laatste wedstrijden voor het nieuwe jaar kreeg Football Factory over het algemeen een pak slag. Sinds de ontmoeting op eigen bodem met UVS in de eerste seizoenshelft – waarbij voor de laatste keer een punt werd bijgeschreven – kreeg de drager van de rode lantaarn maar liefst 51 goals tegen en maakte het er maar drie. Toch krijgt Pieter van Schie het team weer aardig op de rails. ,, Het is fijn dat er weer jongens bij zijn gekomen, waaronder een Chileen en een Duitser. Zij hebben ook aangegeven dat ze waarschijnlijk de komende vier jaar bij ons blijven voetballen. Die Chileen is ‘n hele goede voetballer; een echt scheermes, Vicente Akhal heet hij. Dus dat is erg goed nieuws; ook met oog op de toekomst en zo komt bovendien het plezier weer terug.’’

Volgend weekend staat het duel op het programma tegen GWS. De Sassenheimers verloren afgelopen weekeinde nipt van SVOW (2-1). Danny Kortekaas was de enige doelpuntenmaker voor de ploeg, die op dit moment op de een-na-laatste plaats is terug te vinden.

Het duel werd ook belicht via Leidsche Boys, waarvan acte:

De wedstrijd was nog geen minuut bezig of we keken al tegen een 1-0 aan. Good old Pieter van Schie is het scoren nog niet verleerd. Door geklungel kreeg hij de vrije doorgang  en hem moet je geen kansje geven. Beheerst werd de bal in de verre hoek geplaatst,  onbereikbaar voor onze keeper Raynor.

Een paar minuten later maakte een van de spelers van FF hands in het strafschopgebied en Leroy Brooks mocht vanafelfmeter aanleggen, 1-1 dachten wij allemaal, alleen de scheidsrechter zag dat anders en besloot dat Leroy zij kunststukje opnieuw mocht doen. Ook de tweede poging verdween in het net onbereikbaar voor de keeper, dus toch 1-1.

Wat er zich verder in de eerste helft afspeelde hoeft hier niet genoemd worden, FF kon het niet en bij LB ging het niet, dit was zonder meer de slechtste wedstrijd van het seizoen van onze jongens, geen spirit, geen flair, eigenlijk helemaal niets, ondanks dat Sem Schilthuizen met zijn  trap van fluweel een aantal keer zijn medespelers vrij voor het goal van de tegenstander zette.

De tweede helft begon zoals de eerste helft begonnen was, binnen no time stond FF met 2-1 voor door een mooie goal van wederom Pieter van Schie.
Nu duurde het iets langer voor Leidsche Boys het duidelijke veldoverwicht in doelpunten uit kon drukken, ditmaal was Issam Housny de man die de trekker overhaalde in een zorgvuldig uitgevoerde aanval waarin wederom Sem aan de basis stond.

Na enkele minuten en diverse kansen moest de scheidsrechter wederom naar de stip wijzen, FF dacht met meer dan een keeper in het veld te kunnen staan. Ook hiervoor meldde Leroy zich, maar het schot werd in eerste instantie gekeerd door de keeper, die de bal uit het doel tikte maar niet klemvast had, ook dit buitenkansje liet Leroy zich niet ontgaan, en de 2-3 lag in het net.

Leidsche Boys bleef drukken, en meerdere kansen werden niet benut of gekeerd door de keeper, dus de eindstand bleef op het bord staan. Leidsche Boys is nog steeds in de race voor de nacompetitie.