ts-footballfactoryFootball Factory moest vorige week donderdag het vijf dagen eerder afgelaste duel tegen Woubrugge inhalen. Ook de doordeweekse tweestrijd leverde voor de jongste Leidse club geen punten op. De ploeg van Jan Wouters won vrij eenvoudig met 1-4 in Leiden. Met nog 1 speelronde voor de boeg is de formatie uit het Morskwartier verzekerd van de laatste plaats. De laatste en enige zege dateert alweer van zeven maanden terug.

Trainer, speler, bestuurslid, beleidsbepaler en woordvoerder Pieter van Schie was niet zo in zijn hum over de ingelaste ontmoeting. ,,Nee, want omdat ook het duel tussen Leidsche Boys en DWO nog moest worden ingehaald afgelopen zaterdag, verschoof een compleet programma naar volgende week. Dat betekent dat ik weer aan de bak moet om spelers bij elkaar te puzzelen, want veel spelers dachten dat het na afgelopen zaterdag klaar zou zijn en hebben andere planningen gemaakt.”

Van Schie is wat dat betreft wel wat gewend en gaat er dan ook vanuit dat er volgende week weer minimaal elf aan de start staan in de slotronde. ,,Dat zal uiteindelijk wel lukken. Ik vind het alleen zo overdreven dat alle duels in de laatste twee speelronden tegelijkertijd moesten beginnen. DWO was eigenlijk al niet meer in te halen. Had ze gewoon laten spelen tegen GWS, dan was het al klaar geweest. Eigenlijk is het een beetje het Ajax-verhaal. Die waren er ook na 32 speeldagen. Maar goed, we spelen die laatste pot echt wel.”

Over het duel tegen Woubrugge was Van Schie een helftje tevreden. ,,Bij rust was het pas 0-2 en hadden wij wat pech. Pas na rust kregen zij veel kansen en dan valt die 1-4 nog wel mee. Het valt me op dat de tegenstander altijd spreekt van een slechte dag wanneer er van ons wordt gewonnen. Dan hadden ze er veel meer moeten maken is dan het geluid. Tja, doe dat dan ook. Maar wat ik zeg, voor rust hielden we ze aardig weg van onze goal en het is jammer dat ze er twee inprikten.”

De vierde klasse stond in de maand april stil en Van Schie snapt ook weinig van de indeling van de KNVB. ,,Nee, zo speel je een maand niet en dan heb je opeens weer een doordeweekse voetbalavond. Voor ons is het seizoen wel zo ongeveer klaar, we zijn druk bezig met het naderende jubileumjaar. Volgend jaar bestaan we vijf jaar namelijk. Ik hoop dat een aantal jongens blijft en met nieuwe aanwas kunnen we een volgende stap zetten naar een vereniging met meer body. We hebben stabiliteit nodig en van daaruit kunnen we onszelf meer op de kaart zetten. We nemen daar wel de tijd voor, maar het gaat helemaal goedkomen met Football Factory. Er komt een nieuw kunstgrasveld en een kantine en daar zijn we heel blij mee. Het kan voor spelers zo ook weer aantrekkelijker worden om zich aan deze vereniging te binden.”