ts-footballfactoryFootball Factory (zaterdag, 4A)- Er is in de regio geen club te vinden met een dermate grote selectie als Football Factory. Evenmin is er een vereniging te vinden in Leiden en omstreken, waarbij het voor de trainer elke zaterdag alsnog een enorme puzzel is om een man of twaalf te mobiliseren. Om uiteenlopende redenen is het dan ook niet verbazingwekkend dat Football Factory geen stappen kan maken en in de kelder blijft van de vierde klasse zaterdag. Job Feenstra was er ook niet altijd bij en tot het einde van het seizoen zeker ook niet meer.

Waarom kan Football Factory lange tijd geen beroep meer op je doen?

,,Ik zou al niet kunnen spelen i.v.m. het feit dat ik herstellende ben van een operatie, maar begin volgende week ga ik voor bijna zes maanden naar Zuid-Afrika, dus dan stopt het voorlopig überhaupt voor mij. Vanwege mijn studie Rechten krijg ik daar de kans om invulling te geven aan mijn keuzevakken. Zo’n gelegenheid grijp je met twee handen natuurlijk. Ik vertrek om vlakbij Johannesburg neer te strijken.”

Los van die reis ben je geopereerd. Wanneer, waar aan en hoe gaat het?

,,Begin december ben ik aan mijn enkel geholpen. De operatie is goed gelukt, maar ik ben er een maand of vijf mee zoet, dus ik kan mooi revalideren in Zuid-Afrika. Het kraakbeen zag er goed uit, dus als het meezit, kan ik straks weer beter uit de voeten. Ik speelde op zeventig procent van mijn kunnen en ik hoop daar straks toch weer ruim overheen te komen.”

Hoe kom je bij de manschappen van Pieter van Schie terecht?

,,Voorheen speelde ik op een hoger niveau. Bij Hellas Sport in Zaandam, DWO in Amsterdam en ik heb in het eerste gespeeld bij Monnickendam. Toen ik in Leiden kwam wonen, wilde ik puur voor de gezelligheid gaan voetballen. Via een club kom je in de sociale contacten en dat vind ik belangrijk. Bij Football Factory is het een mix van internationale studenten en Leidse ballen. Die combinatie past prima trouwens. Weet je, voetbal zorgt vaak voor verbroedering. Bij ons wel in elk geval.”

Een bont gezelschap dus. Maar de zekerheid dat ze er zaterdag zijn is dus klein?

,, Spanje, Brazilië, Denemarken, Ierland, Canada, Suriname, Holland en ga zo maar door. Elke land is wel vertegenwoordigd in ons team. Enkel is het een komen en gaan bij ons. Soms kunnen we net een team op de been brengen en wordt het elftal door elkaar geschud. Een week later hebben we een keuze uit vijfentwintig man. Niemand neemt het te nauw bij ons. Soms krijgen ze de ingeving om de volgende dag te moeten voetballen, een andere keer weer niet. Tja, en ik ben er nu zelf dus ook maanden niet. In elk geval wordt de sfeer niet aangetast, want die is altijd goed.”

Toch werd er de afgelopen maanden wel eens gesproken over een ‘aardig voetballend team’.

,,Dat is ook niet gelogen. Als we iedereen aan boord hebben, zit er best voetbal in. Met wat gerichte aanvullingen zouden we het een stuk beter doen. Mannen als Rocky Poulina en Pieter van Schie kunnen goed voetballen. Rocky moet echter ook onder het mes en Pieter is niet de jongste meer. Marcus Persson is onze beste voetballer, maar hij gaat naar Bangkok. Dus tja, het schiet niet heel erg op.”

Het duurt nog wel even, maar keer je wel terug bij Football Factory?

,,Dat hangt in eerste instantie af van mijn fitheid tegen die tijd. Het huidige niveau is het net niet, maar zoals ik al zei: met wat versterkingen valt er best wat van te maken. Lukt dat niet, dan moet ik maar eens gaan kijken of ik nog op een hoger niveau terecht kan. In elk geval zou ik eerst wel willen terugkomen bij deze gezellige club. Nu kijk ik eerst uit naar wat komen gaat. Weg van dat deprimerende weer hier.”

Football Factory, in cijfers:

Totaal: 13-4-10-64
Thuis: 7-4-7-30
Uit: 6-0-3-34
Grootste zege: 43-2 tegen GWS (thuis)
Grootste nederlaag: 0-10 tegen DWO (thuis)