ts-footballfactory(Zaterdag, 4A)- Football Factory bleef ongeslagen op het eigen nieuwe kunstgrasveld. Stadsgenoot Leidsche Boys moest er met 2-1 aan geloven, waardoor de volgelingen van Pieter van Schie voorbij gingen aan de formatie van Henk de Cler.

 

Leider Hen Noordervliet van Leidsche Boys vond de nederlaag volstrekt onnodig. ,,Zoals al in eerdere wedstrijden gebeurde, was het weer hetzelfde liedje. Wij dicteerden het spel en de tegenstander won. Eigenlijk kregen beide ploegen voor rust weinig kansen, maar door twee fouten aan onze kant stond het wel 2-0 bij rust. Onze aansluitingstreffer (Jerry Matahelumual) kwam helaas te laat en dus zakten we weer wat verder weg. Gelukkig was Leroy Brooks er weer bij. Hij moet weer voor de doelpunten gaan zorgen, hoewel hij nu nog wel wedstrijdritme ontbeerde. Nu misten we echter weer andere belangrijke jongens (Faysal Maatouch, Khalid Maayad, Jaap Schilthuizen en Sem Schilthuizen, red.) en het is te hopen dat zij weer snel terugkomen.”

 

Rachid Oulgout, die eerder uitkwam voor FC Lisse, RVC, Lugdunum en Roodenburg zaterdag en zondag, was wel van de partij en vond dat de mentaliteit te wensen over liet bij zijn team. ,,We hadden wel meer balbezit, maar wij kwamen er niet doorheen. Zij speelden heel compact en hebben een paar jongens lopen die het team dragen. Ik ben van mening dat bij ons niet iedereen het besef heeft waar het om gaat. Dat is jammer en moet anders. Wij willen meedoen bij de bovenste vier, maar dan zal je wel meer moeten brengen. Voor Leidsche Boys is het zaak om elke wedstrijd nu als een finale te zien dan moeten we nog mee kunnen doen om promotie.”

 

Terwijl het bij Leidsche Boys niet echt vlotjes loopt, heeft Football Factory juist de smaak te pakken. Het seizoen begon andermaal dramatisch. Twee duels, nul punten. Geen goal gemaakt en dertien treffers tegen, waarvan tien tegen SVOW. Daarna ging het iets beter, maar vooral in de laatste vijf wedstrijden maakt het internationale gezelschap indruk. Dertien punten uit vijf duels, een clubrecord in de nog wel korte geschiedenis van de club. De resultaten mogen voor een deel op het conto worden geschreven van Mo Naciri. Hij kwam over van eersteklasser SJC en geeft Football Factory een voetballende impuls.

 

,,Ik moet vooral coaching geven en dat pakken de jongens goed op. Ik ben 37 en ik weet wel hoe het spelletje gespeeld moet worden. Wel vond ik dat Leidsche Boys eerlijk gezegd wel een punt verdiende, maar we geven niks terug natuurlijk haha. Waarom ik hier ben gaan spelen? Ik werk op zondag en ik moest dus wel bij een zaterdagclub gaan spelen. Ik vind het prima om zo af te bouwen, hoewel het voor mij wel omschakelen is om maar twee keer te trainen per week.”

 

Van Schie, het brein achter Football Factory, moest wel gniffelen na de gewonnen wedstrijd. ,,Het gaat er wel op lijken, ja. Ik had dit ook wel voorspeld, want we hebben echt niet zo’n verkeerd ploegje. Ik vind Leidsche Boys wel een technische ploeg, maar daar hebben wij een prima organisatie tegenover gezet. Heel gevaarlijk zijn zij niet geworden en het viel me op dat ze ook niet schoten vanuit de tweede lijn. Het is veel breien wat ze doen en daar hadden we geen last van. Emmanuel Essel heeft Brooks uit de wedstrijd gespeeld en dan heb je al de nodige winst geboekt. Op basis van de kansen vind ik dit wel een terechte overwinning. In de tweede helft bijvoorbeeld troffen we ook nog twee keer de lat. Ik denk wel dat Leidsche Boys hoger behoort te staan, maar in deze wedstrijd waren wij effectiever. Er is stabiliteit in de ploeg en daardoor doen we het nu veel beter dan in de afgelopen seizoenen.”

 

Football Factory, dat in Roel Gielkens en Timothy Resopawiro de schutters in huis had tegen de Boys,  heeft ondertussen zestien punten uit tien ontmoetingen en dat is al vier keer zoveel als vorig seizoen na de laatste wedstrijd. In het seizoen daarvoor stopte de teller op 18 punten, dus de jongste Leidse voetbalclub is bezig aan een meer dan aanvaardbaar seizoen.