ts-footballfactoryDat Football Factory afgelopen zaterdag tot 0-0 kwam tegen DVC was op zich niet zo opzienbarend. De jubilerende jongste Leidse voetbalclub (5 jaar) speelde echter wel op een fonkelnieuw hoofdveld, kortbij het oude veld waarop de club tot nu toe acteerde. Naast het nieuwe kunstgrasveld zijn er tevens een nieuwe kantine en kleedkamers beschikbaar, zodat de vierdeklasser niet meer hoeft terug te vallen op de gedateerde en vervallen kantine.

 

Pieter van Schie, de grondlegger van LVV Football Factory, is laaiend enthousiast over het nieuwe onderkomen en volgens de tevens trainer/speler past het nieuwe veld en het clubgebouw in de ontwikkeling van de jongste telg van het Leidse voetbal.

 

,,Het is werkelijk een prachtig veld met een heerlijke vering. Goed voor mijn oude stramme lijf. We zijn ontzettend blij met de nieuwe faciliteiten en de samenwerking met het USC (Universitair Sportcomplex). Het kwam ook geen moment te vroeg. Ons oude veld lag er bij minder weer vaak snel uit en laatst nog was het veld omgeploegd door vogels. Nu kunnen we tenminste altijd terecht op het veld en daar worden we voetballend gezien niet minder van.”

 

Het nieuwe complex bevindt zich bij het Gorlejus, tegenover de sporthal. Dus op steenworp afstand van het huidige terrein dat voorlopig nog wel blijft bestaan. Dat zal nog gebruikt blijven worden door anderen en dan zal het op de schop gaan.

 

,,De nieuwe kantine is ook voorzien van nieuw meubilair en we kunnen tegenstanders nu met trots ontvangen. Het is jammer dat we niet meteen de eerste overwinning hebben geboekt zaterdag. We misten een pingel en we vergaten ook te scoren in situaties waarin we alleen op de keeper afgingen. Toch denk ik dat we de komende weken volop punten gaan pakken, want we krijgen nu ploegen uit het rechterrijtje. Vooralsnog hebben we nu al drie punten meer dan vorig seizoen en het elftal is ook beter dan destijds. Ook organisatorisch staat de club er goed voor en met de nieuwe faciliteiten kunnen we prima vooruit. Football Factory staat weer meer op de kaart.”

 

Note redactie: in een later stadium zullen er wat foto’s worden geplaatst van het nieuwe complex.