ts-footballfactory(Zaterdag, 4A)- Football Factory ging afgelopen zaterdag in extremis langs Warmunda. Verdediger Rocky Poulina had het gevoel dat de drie punten niet helemaal eerlijk werden verdeeld, maar toch nam zijn ploeg ze mee uit Warmond. En daardoor boekte de Leidenaren al de derde overwinning van het seizoen, drie maal zoveel als het aantal van vorig seizoen.

 

Poulina: ,,Gezien de verhoudingen was een gelijkspel wel terecht geweest, maar daar had ik eigenlijk geen genoegen mee genomen. Dan was ik wel teleurgesteld geweest. Ik denk dat we de drie punten hebben gestolen, maar je moet af en toe ook wat geluk hebben in wedstrijden. Het gaat nu lekker bij ons. Dus we moeten gewoon verder gaan waar we mee bezig zijn.”

 

Football factory club,,Het was wel een slechte wedstrijd. Voor de toeschouwers was er helemaal niets aan. Er werden veel overtredingen gemaakt. En er werd een soort kick and rush-voetbal  gespeeld. Beide ploegen combineerden heel weinig en gaven veel lange ballen. Erg jammer, want vorige week tegen DVC werd er bij vlagen wel goed gecombineerd en dan zie je dat je veel kansen creëert.”

 

Jason Chatziiouanou bracht de bezoekers op voorsprong in de eerste helft. Nadat de Warmondse keeper de bal losliet bij een afstandsschot kon de Griek van dichtbij de rebound binnentikken. ,,Dat was pas de eerste aanval waarin er werd gecombineerd”, aldus Poulina.

 

Na rust kwam Warmunda tweemaal langszij. Tussendoor had Chatziiouanou voor de 1-2 gezorgd na een mooie pass van Mo Naciri. De tweede gelijkmaker vond Poulina wel enigszins merkwaardig. ,,De bal kwam vrij te liggen in de zestien, waardoor onze keeper (Christos Liotis, red.) uitkwam om de bal op te pakken. Maar hij werd geraakt en er werd gewoon doorgespeeld. Zij maakten uit die situatie 2-2, maar Christos moest worden behandeld.”

 

De Griekse doelman kon uiteindelijk wel onder de lat blijven staan. Football Factory ging op jacht naar de overwinning en die kwam er ook. Timothy Resopawiro zorgde in de allerlaatste minuut, op aangeven van Gary Person,  voor de driepunter (3-2), terwijl Chatziiouanou dus verantwoordelijk was voor de rest van de doelpuntenproductie.

 

De exotische aanvaller, die dit seizoen nieuw is bij Football Factory, weet erg gemakkelijk het net te vinden. Met een totaal van acht doelpunten is hij dan ook de absolute verrassing op de topscorerslijst. ,,Jason is een belangrijke speler voor ons. Technisch is hij erg goed en hij heeft veel scorend vermogen. Het is af en toe een show-mannetje, maar hij is niet wispelturig. Hij zal nooit stilstaan in het veld en dat is een pré.”

 

Volgende week komt Aarlanderveen op bezoek, dat afgelopen zaterdag verrassend UVS versloeg (1-2). ,,Ik verwacht wel dat we gaan winnen, maar zij werken hard. En dat ze van UVS winnen, zegt wel iets over hun ploeg. Ik vond het een verrassende uitslag, moet ik zeggen. Zeker als je weet dat UVS aan een goede reeks bezig was. Als we op de manier spelen als tegen DVC, dan gaan we kansen krijgen tegen Aarlanderveen.”

 

Poulina hoopt overigens spoedig zijn rentree te maken na een zware heupoperatie. Voetballen leek er nooit meer in te zitten, maar de verdediger met de aanhoudende glimlach en positiefste insteek van Zuid-Holland, lijkt weer in orde om zodoende Football Factory nog een kwalitatieve injectie te kunnen geven.