ts-footballfactory(Zaterdag, 4A)- Het begin van de competitie was voor Football Factory weinig hoopgevend. Het kreeg een oorwassing van SVOW te verduren, maar de laatste weken gaat het de mannen van Pieter van Schie voor de wind. Steeds meer ploegen bijten zich stuk op de Leidse ploeg en dit weekend moest ook UVS er in de derby aan geloven.

 

UVS kwam nog wel aan de leiding, maar al snel boog Football Factory de stand om in een 2-1 voorsprong. Bij de eerste treffer van de thuisploeg was het Van Schie zelf die het net wist te vinden. Van Schie verklaarde dat hij deze wel moest maken: ,,Dit was een niet te missen kans. Het was een soort keerpunt in de wedstrijd. Hierbij heb ik het vooral over ons veldspel. In de beginfase hanteerden we veel te vaak de lange bal en daar ligt duidelijk niet onze kracht. Na de tegentreffer gingen we al veel beter voetballen, maar na die gelijkmaker hebben we de wedstrijd gedicteerd en uiteindelijk verdiend gewonnen.”

 

In de tweede helft werd het spannender op het nieuwe complex van Football Factory. UVS kwam in eerste instantie nog terug in de wedstrijd na een rake knal van afstand, maar vervolgens was het vrijwel uitsluitend Football Factory dat de wedstrijd overheerste. Via een penalty kwam de thuisploeg wederom op voorsprong en even later werd de eindstand op 4-2 bepaald. Een goede overwinning voor Football Factory, al plaatste Van Schie een kritische noot: ,,Natuurlijk is de uitslag goed en hebben we verdiend gewonnen, maar we hadden er vandaag meer moeten maken. Nadat hun keeper werd weggestuurd, hadden we eerder afstand moeten nemen, maar zoals wel vaker dit seizoen, gebeurde dat helaas niet. Dat moet beter, want dan kunnen we een wedstrijd ook eens rustig uitspelen.”

 

Van Schie was vanzelfsprekend wel goed gemutst: ,,Ik ben vooral blij met de bredere selectie die we nu hebben. We kunnen nu meerdere keren wisselen zonder dat we er minder sterk van worden en ook de kwaliteit is toegenomen. We hebben een aantal handige jongens en zijn nog ongeslagen op ons nieuwe complex. Het zou mooi zijn als we dat een tijdje kunnen volhouden. Ook moet ik een compliment maken aan Rocky Poulina, die met verve het doel heeft verdedigd na afwezigheid van onze keeper.”

 

Ondanks de goede prestaties blijft Van Schie met beide benen op de grond staan. ,,Natuurlijk staan we er prima voor en de vijfde plek op de ranglijst is een mooie beloning. Toch moeten we wel realistisch blijven. De eerstvolgende wedstrijden krijgen we de bovenste ploegen. Ik ben benieuwd hoe we ons dan houden. Als we tegen die ploegen goede resultaten kunnen neerzetten, wordt het zeker nog interessant.”

 

De doelpunten van de gastheren kwamen volledigheidshalve op naam van Van Schie, Jason Chatziiouanou, Markus Heilig en Gary Person. Collega Charl van Goozen sprak van een’onnodige nederlaag’ en dus was er weer eens sprake van een ander beeld van twee trainers die dezelfde wedstrijd zagen. Zoals gezegd klom de jongste Leidse voetbalclub naar de vijfde plek in 4A, terwijl UVS negende is met twaalf punten uit elf duels. Football Factory is al zes duels op rij ongeslagen en dat is een clubrecord!