HomeVoetbalnieuws-leidenA-junioren wijzen Hazerswoudse Boys de weg

A-junioren wijzen Hazerswoudse Boys de weg

-

ts-HazerwoudseboysZaterdag (4B)- Afgelopen zaterdag werd de vierde wedstrijd van dit seizoen van Hazerswoudse Boys uit bij SPV ’81 in Polsbroek simpel gewonnen met 0-3 na een 0-2 ruststand. De mannen van Edwin Kluivers hoefden nog niet eens tot het uiterste te gaan om de hekkensluiter op de knieën te krijgen.

De wedstrijd kwam stroef op gang, maar snel werd duidelijk dat de Boys de bovenliggende partij zou worden. In de zevende minuut werd een inzet van Hessel de Gelder van de doellijn afgehaald. Nauwelijks tien minuten later liet  Mark Louwers (op de foto), na een prima pass van Frank Plasmeijer, de 0-1 aantekenen door doelman Jamie Kessel van dichtbij met een soepele voetbeweging te passeren.

Mark LouwersNog voor het halve uur kon Leo de Ruiter na een prima solo zijn inzet niet tot doelpunt promoveren. In de 36e minuut werd een doelpunt van Hessel de Gelder afgekeurd wegens buitenspel, nadat een aanval via veel schijven te ver werd doorgevoerd. Vijf minuten voor rust kregen de Boys een strafschop, omdat de scheidsrechter een handsbal in het zestienmetergebied van een verdediger van SPV ’81 constateerde. Thijs van Wetten nam vanaf de elfmeterstip zijn verantwoording  en schoot onhoudbaar de bal achter doelman Kessel en zette de Boys op een 0-2 voorsprong, wat tevens de ruststand was.

De tweede helft was van een minder niveau dan de eerste helft en de Boys werden slordiger in hun spel, maar SPV ’81 kon geen vuist maken en doelman Joren van Dijk had een vrij gemakkelijke middag. Na zestig minuten kwam Roy van Leeuwen in het veld voor Mark Louwers en in de 71e minuut werd Roy van Leeuwen de diepte ingestuurd door Frank Plasmeijer en de jongeling kwam net iets eerder bij de bal dan doelman Kessel en kon de vrijgespeelde bal  simpel in het lege doel schieten en zo de stand op 0-3 zetten. Hierna werd Koen Plaisier gewisseld voor Nicky Verhagen en vijf minuten voor tijd maakte aanvoerder Thijs van Wetten plaats voor Joost van Dijke. Het duel  kabbelde naar zijn einde toe en de Boys konden na het laatste fluitsignaal  de 3 punten bijschrijven en het punten saldo naar zeven brengen. Volgende week wacht een echte krachtmeting als thuis tegen WDS uit Driebruggen op meer tegenstand kan worden gerekend als  tegen SPV’81.

Trainer Ed Kluivers: ,,Dit was een degelijke overwinning, waarbij het absolute pluspunt gezocht moet worden in de goals van Louwers en Van Leeuwen. Dat zijn jongens uit onze eigen A-jeugd en dat vind ik een prima ontwikkeling voor deze club. Deze tegenstander was zeker niet indrukwekkend en daar moet je ook van winnen wanneer je de lat voor jezelf hoog wilt leggen.”

Die missie werd dus voltooid door de zwartwitten en Kluivers was tevreden over de spelopvatting van zijn ploeg. ,,Vooral in de eerste helft ging het goed. De opbouw was goed verzorgd en dat is iets waar ik telkens weer op hamer. Kennelijk bevalt de nieuwe aanpak de spelers prima, want ik heb 35 man op de training staan. Het is nu zaak om zo min mogelijk punten te verspelen tot aan de winterstop. Daarna moeten we zover kunnen zijn dat we de wil opleggen aan de tegenstander. We moeten volgende week de punten in eigen huis houden, dat is de twee voorgaande keren niet gelukt. Bij winst kunnen we verder omhoog kijken”, stelde Kluivers optimistisch.

Mede met dank aan Leo van der Pot, Hazerswoudse Boys.