ts-HazerwoudseboysVoor veel volgers van het Leidse voetbal was het verrassend dat Ed Kluivers de stad verliet om neer te dalen in Hazerswoude, bij de plaatselijke Boys. Kluivers vond naar eigen zeggen snel zijn draai, maar moest zaterdag wel en thuisnederlaag slikken tegen VVSB (2-3). Het viel de nieuwe trainer niet mee, maar zag het duel vooral als en leermoment.

 

Kluivers: ,,We waren, zo dacht ik, verder in het proces. Helaas kwam ik er zaterdag achter dat we nu een stapje achteruit hebben gezet en dat strookt niet met de passen voorwaarts die we juist hebben gezet vanaf de dag van mijn begin hier. Het was ouwerwets, dat wil zeggen dat weer heel vaak de lange bal werd gehanteerd en dat wil ik dus juist niet meer zien. Ik ben hier gekomen om verzorgd voetbal te brengen en dat kunnen ze echt wel. Enkel vergaten ze dat tegen VVSB en dan verlies je. Terecht hoor, maar wel onnodig. Er is hier nog veel werk aan de winkel, maar dat geeft niks. Ik kan me als trainer uitleven en daar moet de groep straks beter van worden. Op de training hebben we veel getraind om ‘uit te stappen’, maar dat kwam niet uit de verf. Dat betekent dat we zullen moeten blijven herhalen. Volgende week staan we er, neem dat van mij aan.”

 

Voor Hazerswoudse scoorden Thijs van Wetten en Leo de Ruiter. Victor Helmus wordt nog gemist in de frontlinie, want hij is nog geblesseerd. Volgende week openen de zwartwitten in 4B op het eigen complex tegen Linschoten.