donderdag, april 18, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenHazerswoudse Boys gaat andermaal onderuit

Hazerswoudse Boys gaat andermaal onderuit

-

ts-Hazerwoudseboys(Zaterdag, 4B)-In een spannende wedstrijd heeft Hazerswoudse Boys nipt, maar terecht verloren van RCSV Zestienhoven. Hazerswoudse Boys kwam na ruim een half uur op voorsprong maar zag Zestienhoven vlak voor rust langszij komen. Vlak na rust kwam de thuisploeg op voorsprong en wist die tien minuten later te vergroten tot 3-1. Uit het niets wist de uitploeg nog te scoren en bracht de spanning terug in de wedstrijd, maar verder dan 3-2 kwam de equipe van Ed Kluivers niet.

Onder een aangenaam najaarszonnetje maar met een dun windje werd er afgetrapt op het sportpark van Zestienhoven. In de beginfase liet het direct zien dat het een technisch goed voetballende ploeg is en het was dan ook Zestienhoven dat na vijf minuten voor het eerst het vijandelijke doel onder vuur nam, echter zonder dat keeper Joren van Dijk in actie hoefde te komen.

Na tien minuten doemde het eerste echte gevaar op, toen een steekpass een speler van Zestienhoven op weg stuurde naar het Hazerswoudse doel. Verdediger Wesley van der Voort hield het shirt van zijn tegenstander echter lang genoeg vast om hem de doorgang te beletten en mocht niet klagen dat zijn verdedigende actie slechts een vrije trap opleverde. Die bracht geen resultaat, maar een minuut later was Gilmar Pisas van Zestienhoven wel dichtbij een treffer toen hij vanaf rechts opdook voor keeper Van Dijk. Hij zag zijn zwakke schot echter eindigen in de handen van de goalie.

Een paar minuten later was het Thijs van Wetten die namens Hazerswoudse Boys het doel van Zestienhoven bestookte met een puntertje, dat door keeper Mickey Neijman eenvoudig werd naast gekeken. Daarna duurde het een kwartier voor er weer actie was te zien voor een van beide doelen. Eerst kreeg Leo de Ruiter een lage voorzet van Van der Voort net onder zich, waardoor hij van dichtbij de bal niet meer richting doel kreeg. Twee minuten later probeerde Jeffrey Kastelein het met een afstandsschot, dat echter simpel werd gepakt door Neijman.

Na 35 minuten spelen was het eindelijk raak voor Hazerswoudse Boys. Een matige voorzet van Van der Voort werd slecht weggewerkt door de verdediging van Zestienhoven en De Ruiter pikte de bal op in het strafschopgebied en schoof hem in de verre hoek. Heel lang kon Hazerswoudse Boys niet genieten van de 0-1 voorsprong: binnen vijf minuten wist Carlo Leenhouts zich net buiten het zestienmetergebied via een knappe kapbeweging vrij te spelen, waarna hij keeper Van Dijk kansloos liet met zijn schot.

Joren van DijkDe gelijkmaker leek Zestienhoven extra kracht te geven, want de ploeg creëerde plots een aantal kansen achter elkaar. Een minuut na de 1-1 mocht aanvoerder Gijs Woldring vanaf links in het strafschopgebied uithalen, maar opnieuw kon Van Dijk (foto) de bal pakken. Weer een minuut later mocht Pisas vanaf rechts alleen op het doel van Hazerswoudse Boys af, maar ook hij stuitte op de doelman, die de bal nog maar net met zijn vingertoppen kon wegtikken. Verdediger Raymond Platteel werkte de bal netjes weg, zodat de teams met een gelijke stand konden gaan rusten.

Zestienhoven kwam aanzienlijk scherper uit de kleedkamers dan Hazerswoudse Boys en wist dan ook in het eerste kwartier na rust het verschil te maken. Na één minuut spelen probeerde spits Claudio Santos Silva via een lobje vanaf de middellijn keeper Van Dijk te verrassen, maar zijn schot miste richting. Niet veel later was hij echter wel trefzeker. De verdediging van Zestienhoven onderbrak een aanval van Hazerswoudse Boys, waarna de bal binnen enkele seconden voorin kon worden opgepikt door Santos Silva. Hij liet zijn directe tegenstander achter zich en omspeelde met een mooie voetbeweging keeper Van Dijk: 2-1.

In de fase na de treffer was Zestienhoven nog tweemaal dichtbij een doelpunt via Pisas. Hij zag zijn vrije trap echter op de buitenkant van de paal eindigen, en een inzet van dichtbij ging dankzij de goalie naast het doel. Toch viel de verwachte 3-1 niet veel later. Invaller Alex Semedo kreeg een opgelegde kans en struikelde in eerste instantie over de bal, maar wist die via een sliding toch bij medespeler Marie Hunte op de rand van het strafschopgebied te krijgen. Via de onderkant van de lat krulde hij de bal in het doel.

Hazerswoudse Boys wist in de tweede helft de bal vrijwel niet bij de spitsen te krijgen en was erg onnauwkeurig met de lange pass, totdat Leo de Ruiter in de 25e minuut werd weggestuurd door de zojuist ingevallen Roy van Leeuwen. De Ruiter kon de bal net voor zijn directe tegenstander oppikken en schoof de bal onder de uitgelopen keeper Neijman door. Het bracht de spanning even terug in de wedstrijd, maar de kansen bleven voor de gastheren. De handige spitsen Santos Silva en Semedo testten Joren van Dijk in het slot van de wedstrijd nog een aantal keren, maar gescoord werd er niet meer, zodat Zestienhoven terecht met drie punten van het veld stapte.

Kluivers: ,,Het schiet niet op zo. Ik moet toegeven dat zij wel wat handig jongens hebben lopen, maar wij hadden het slimmer moeten spelen. Deze nederlaag schrijf ik toe aan eigen fouten en daar moeten we van leren. Het was weer te vaak het oude liedje met lange halen. Pas na de 3-1 zijn we weer gaan voetballen, maar toen was het feitelijk al te laat. Ik kan verschrikkelijk uit mijn dak gaan, maar dat heeft niet zo veel zin. Maar het mag duidelijk zijn dat we nu toe zijn aan overwinningen, want de klad zit er even in.”

Door dit verlies zakt Hazerswoudse Boys een plaats op de ranglijst en ziet de ploeg het gat met de bovenste plaatsen groeien. Volgende week speelt Hazerswoudse Boys in Noorden  tegen Sportief.