Hazerswoudse Boys moest afgelopen zaterdag werkelijk alles uit de kast halen om te winnen van WDS. Het elftal van Ed Kluivers ging in een ware thriller met 5-3 langs WDS, maar de wedstrijd had zoveel inspanning gekost dat een aantal spelers de dag erna rustig aan moest doen vanwege pijntjes.

 

Jeffrey Kastelein,,Ik heb nog steeds zware kuiten”, vertelt Jeffrey Kastelein van Hazerswoudse Boys. ,,We hebben keihard moeten knokken voor de winst. Het was een fysieke pot. Uiteindelijk hebben we puur op karakter gewonnen. Dat is een lekker gevoel, moet ik zeggen. We zijn erin blijven geloven en dat heeft ons geholpen in de wedstrijd.”

Maar op zondag, tijdens de afscheidswedstrijd van Marcel de Jong – die na zestien jaar vertrok uit het eerste elftal – hadden veel spelers last van de zware wedstrijd. ,,Dat is niet gek na zo’n inspanning. Dit kun je dan ook geen heel seizoen volhouden.”

 

De ploeg uit Hazerswoude-Dorp speelde vanaf het begin een-op-een achterin. Zeer vermoeiend, zo vond middenvelder Kastelein. ,,Het was pittig. We hebben het vrij lang volgehouden, tot zo’n tien minuten voor tijd. Toen stonden we 4-3 voor, dus dan hoef je ook niet zo nodig meer aan te vallen. Dan moet je het uitspelen.”

 

De Boys kwamen in de eerste helft weliswaar 0-1 achter, maar bogen de achterstand nog voor rust om naar 2-1 via Mark de Ruiter en Leo de Ruiter. Toch pakten de Driebruggenaren na de pauze weer de leiding door tweemaal te scoren: 2-3. ,,Toen dacht ik wel even: dit gaat moeilijk worden. Maar we bleven doorgaan en dan heb je misschien wat geluk nodig.”

 

Dat geluk kwam er ook, want door een kleine windvlaag zat de doelman van WDS mis bij een hoge voorzet. Daardoor kon Kastelein zelf de gelijkmaker binnenschieten. Pim de Ru en Leo de Ruiter zorgden vervolgens voor de 5-3 zege. ,,Het voetbal wordt beter. We vinden elkaar steeds gemakkelijker. Ik hoop dat de huidige groep elke wedstrijd op deze manier kan vechten voor de winst.”

 

Door de zege is Hazerswoudse Boys na vijf speeldagen terug te vinden op een verdienstelijke derde plaats. ,,Dat is knap. Zeker met deze jonge groep. Er zijn natuurlijk een paar oudere spelers gestopt na vorig seizoen.”

 

Trainer Ed Kluivers was meer dan trots op zijn mannen. ,,Ik had dit niet verwacht”, aldus de Leidenaar. Hij was vooral te spreken over hoe zijn ploeg de wijziging in de speelwijze uitvoerde. ,,Een-op-een werkte goed. En tien minuten voor tijd moesten wij iets inzakken bij een 4-3 voorsprong. Dat pakten die jongens goed op. De hele groep traint elke week hard. En ik zie ze vooruit gaan. Geweldig hoe ze zich inzetten. Ik ben dan ook blij dat ik deze club mag trainen. Het was tegen WDS een geweldige wedstrijd om te zien, met Hazerswoudse Boys als verdiende winnaar.”