HomeVoetbalnieuws-leidenKluivers: ,,Eerst de organisatie neerzetten"

Kluivers: ,,Eerst de organisatie neerzetten”

-

voetbal-leiden-0067Afgelopen zaterdag speelde Hazerswoudse Boys, onder perfecte weersomstandigheden, de eerste wedstrijd van het seizoen in de vierde klasse B thuis tegen Linschoten.  Daar de Boys een aantal kansen niet tot doelpunt kon promoveren bleef de stand steken op 0-0.

De Boys begonnen goed aan de wedstrijd en in de negentiende minuut werd Leo de Ruiter de diepte ingestuurd en kwam oog in oog met doelman Danny Lehmann, maar de Ruiter maakte de verkeerde keuze en schoot de bal tegen de doelman aan. Het tweede deel van de eerste helft speelde het spel zich tot beide zestienmetergebieden af en  waren de kansen dan ook spaarzaam. Doelman Joren van Dijk  werd alleen via een afstandschot op de proef gesteld, maar het laag ingeschoten schot verwerkte hij goed.

De tweede helft werd het spel aan beide kanten onzuiverder, maar waren de Boys qua kansen wel de bovenliggende partij. In de zestigste minuut  schoot Thijs van Wetten van dichtbij op de voeten van doelman Lehmann. In de achtenzestigste minuut belandde een vrije trap van Jeffrey Kastelein bij de tweede paal  en Leo de Ruiter schoot de bal in het zijnet. De beste mogelijkheid om de score te openen had Jeffrey Kastelein. Hij liet  een ziedend schot los, maar de bal ging via de buitenkant paal naast het doel. Een vrije trap van de beste speler van Linschoten,  Moussa Harmachi, werd met een mooie krul naast het doel geschoten. De prima leidende scheidsrechter de Jong uit Koudekerk dirigeerde de beide teams dus doelpuntloos naar het einde. De Boys kunnen volgende week uit bij Bergambacht laten zien of de ban van het niet scoren kan worden doorbroken.

Ed Kluivers baalde van de remise, maar was toch hoofdzakelijk tevreden. ,,Ik vind dat mijn ploeg lekker heeft gespeeld. De opbouw was vandaag in orde en dat wil ik ook elke week weer zien. Linschoten heeft voornamelijk achter ons aan gelopen, maar we hebben de gelegenheid laten liggen om ze te knakken.  Na rust werd het allemaal wel minder nauwkeurig en kregen we meer moeite om er doorheen te komen.”

Kluivers noemde Linschoten zeker geen kampioensploeg, terwijl er bij de zwartwitten wel plannen zijn om bovenin mee te draaien. Om die reden viel het resultaat dus enigszins tegen. Of niet? ,,We zijn pas een week of vijf bezig en dan is het eerst zaak om de organisatie neer te zetten. Van daaruit kunnen we verder bouwen en dat gaat op zeker ook goedkomen. We moeten nog wel verbeteren, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit spoedig voor elkaar komt.”

Opstelling Hazerswoudse Boys:  Van Dijk, P.Plaisier, R. de Ruiter, De Kort, K. Plaisier, Kastelein, Plasmeyer, M. de Ruiter, Van Leeuwen, Van Wetten, L.de Ruiter.