donderdag, april 18, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenHazerswoudse Boys via huzarenstuk naar winst

Hazerswoudse Boys via huzarenstuk naar winst

-

ts-Hazerwoudseboys(Zaterdag, 4B)- Na een dramatisch eerste halfuur waarin SVS op een 0-3 voorsprong kwam, leek het er niet op dat Hazerswoudse Boys de wedstrijd nog kon kantelen. Maar vlak voor rust werd de 1-3 aangetekend, waarna het jonge team van Edwin Kluivers zich in de tweede helft herpakte en de wedstrijd wist te winnen met 4-3.

Door diverse blessures in de A selectie was Kluivers genoodzaakt om twee A-junioren, Patrick Wassing en Pim Schoonwater, op basisplaatsen te zetten. Zij troffen het in de beginfase niet, want de Boys konden geen vuist maken tegen een fel verdedigend en vroeg storend SVS.

In de veertiende minuut wist SVS-aanvaller Yannick de Lely van dichtbij de 0-1 binnen te tikken. Het spel van de Boys werd er toen niet beter op en een afstandschot van Leo de Ruiter kon eenvoudig worden gepakt door doelman Eric Feenstra.

In de zesendertigste minuut wist de lange spits van SVS, Peter van Assendelft, de gehele defensie op het verkeerde been te zetten en schoot beheerst de 0-2 achter de kansloze Joren van Dijk. Het werd zelfs nog erger toen vijf minuten later diezelfde spits de 0-3 kon scoren. Alles wees erop dat de Boys aan een kansloze missie waren begonnen. Maar vlak voor rust kon verdediger Bart de Kort, uit een door Raymond Plateel verlengde hoekschop, de 1-3 binnen tikken.

In de tweede helft probeerden de Boys met man en macht de opgelopen achterstand weg te werken en SVS poogde de ruimte achter de Boys defensie te benutten. In de 56e minuut was Hazerswoudse Boy Jeffrey Kastelein dichtbij, maar zijn schot werd gered door doelman Feenstra. Een minuut later was het wel raak: een wonderschone uithaal van Thijs van Wetten belandde in de kruising en de achterstand werd teruggebracht tot 2-3.

Bart de KortIn de 65e minuut moest Joren van Dijk al zijn klasse tonen om een inzet te keren van een van de aanvallers van SVS. Maar ook de Boys bleven het doel van SVS bestoken. Bart de Kort (foto) trok de stand weer gelijk naar 3-3 via een goed genomen corner. Het spel werd steeds grimmiger en scheidsrechter Van Loon had soms moeite om de regie in handen te houden. Een kwartier voor tijd wist Joren van Dijk met een schitterende redding zijn ploeg te behoeden voor een nieuwe inhaalrace.

Drie minuten voor tijd wist Leo de Ruiter behendig de defensie van SVS achter zich te laten en uit zijn voorzet schoot aanvoerder Thijs van Wetten de 4-3 onberispelijk tegen het net. Terwijl Hazerswoudse Boys langs de lijn deze bevrijdende treffer aan het vieren was, probeerde SVS het tij nog te keren. Maar verder dan een aantal hoge inzetten kwamen zij niet.

Onder luid applaus van de toeschouwers hebben de Boys dan toch nog de winst kunnen pakken en de matige eerste helft doen vergeten. Volgende week uit bij Alphia zal vanaf de eerste minuut het vertoonde spel van de tweede helft moeten worden gespeeld om een gunstig resultaat te behalen.

Bron: Hazerswoudse Boys