HomeVoetbalnieuws-leidenHazerswoudse Boys wint uit bij Bergambacht

Hazerswoudse Boys wint uit bij Bergambacht

-

ts-HazerwoudseboysHazerswoudse Boys heeft afgelopen zaterdag bij Bergambacht de eerste winst van dit seizoen geboekt. Na een 0-1 tussenstand werden uiteindelijk de drie punten, met een einduitslag van 1-2, in de tas meegenomen naar Hazerswoude.

Al na vijf minuten kreeg Bergambacht een uitgelezen kans om de score te openen, na een overtreding binnen de zestienmeter van Mark de Ruiter op de rappe linksbuiten van Bergambacht. Werd de toegekende penalty door spits Damy Starver op halfhoge hoogte ingeschoten, maar Joren van Dijk maakte zijn naam als penaltykiller waar door de bal uit zijn doel te ranselen. Van de schrik bekomen gingen de Boys meer de aanval zoeken en ging een schot van Jeffrey Kastelein net naast het vijandelijke doel. Een dieptepass op Leo de Ruiter trof geen doel, omdat hij het vizier nog niet scherp had staan.

Leo de RuiterDit was wel het geval, na een half uur spelen, toen uit een goede combinatie tussen Jeffrey Kastelein en Roy van Leeuwen beheerst werd afgerond door Leo de Ruiter (op foto). De 0-1 voorsprong smaakte naar meer en vlak voor rust had Jefrrey Kastelein de score kunnen verdubbelen, maar zijn schot spatte op de paal uiteen.

Na een wissel in de rust van Raymond Platteel voor de geblesseerd in de kleedkamer achtergebleven Wesley van der Voort gingen de Boys op zoek naar een grotere voorsprong en om de wedstrijd op slot te gooien, maar de nauwkeurigheid voorin ontbrak. Toch viel de 0-2 na een kwartier spelen in de tweede helft. Na een vrije trap die door Roy van Leeuwen werd teruggelegd op Jeffrey Kastelein, kwam zijn goed gerichte schot via doelman Stephan Dooms via de paal voor de voeten van de mee opgekomen verdediger Paul Plaisier. Hij schoot van dichtbij de 0-2 binnen. Paul werd hierna gewisseld voor Nicky Verhagen en kort daarna werd ook Thijs van Wetten vervangen door Mark Louwers.

Bergambacht werd door zelf ook te wisselen sterker en gooide veel fysieke kracht in de strijd en kwam door een prachtig schot van afstand van Daniel Bulham op 1-2. Hierna speelde zich nog een aantal hachelijke momenten af in het doelgebied van de Boys, maar werden de zwaarbevochten drie punten toch mee naar Hazerswoude genomen. Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen Siveo’60 uit Zegveld, een team dat ook al vier punten vergaarde uit de twee gespeelde wedstrijden.