ts-Hazerwoudseboys(Zaterdag, 4B)- Hazerswoudse Boys heeft afgelopen zaterdag een 1-0 nederlaag geleden bij Sportief. Op het feestelijk geopende eerste veld was het aan het goede keepen van Joren van Dijk en aan het falen van de spitsen van Sportief te danken dat de schade bij één doelpunt bleef.

 

De wedstrijd begon onder – niet verwachte – goede omstandigheden met verrassende basisplaatsen voor Fons van Nierop en Arnold Voets. In de beginfase gebeurde er nagenoeg niets, al was het meeste balbezit wel voor de gastheren uit het Woerdense Verlaat. Na 25 minuten viel de eerste grote kans te noteren. Na een goede aanval over veel schijven kwam één van de voorwaartsen van Sportief alleen voor keeper Van Dijk. De laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd door met de voet te redden.

 

Even later was er weer een grote kans voor de gastheren, want de bal lag na een rommelige situatie opeens vrij op twaalf meter van het doel, maar de spits van Sportief schoot deze vrije kans hoog over. De Boys waren in deze fase van de wedstrijd ook zeker niet kansloos, want na een aanval over links en zwak verdedigen van Sportief stond Leo de Ruiter ineens alleen voor de keeper. De sluitpost, die lang bleef staan, dwong De Ruiter om te schieten. Helaas schoot de Hazerswoudse spits hard naast.

 

Vlak daarna kreeg Thijs van Wetten de bal op de achterlijn na een korte corner. Hij draaide behendig weg van twee tegenstanders en legde de bal terug op De Ruiter, maar de pass was net niet zuiver genoeg en zo ging deze goede kans verloren. Vlak voor rust kreeg ook Sportief nog een goede mogelijkheid, want na een voorzet van rechts werd de bal op de paal geschoten. Met een 0-0 tussenstand werden de kleedkamers opgezocht.

 

De tweede helft begon met een wissel. Patrick Wassing maakte zijn debuut, hij kwam in het veld voor Arnold Voets. Het tweede bedrijf was lang eenrichtingsverkeer. Het op één lijn spelen van de verdediging van de Boys met de fysiek sterke maar niet al te snelle Bart de Kort en Fons van Nierop leek een ongelukkige keuze. Desondanks leken de spitsen van de thuisploeg niet te kunnen scoren. Zo was Van Dijk twee keer de baas in een 1-tegen-1-situatie, redde hij knap een schot dat de bovenhoek in dreigde te gaan en verprutste Sportief tot tweemaal toe een kans waarbij ze met twee man op de keeper afgingen.

 

Juist toen de Boys zich in het laatste kwartier iets onder de druk vandaan voetbalde en zelf ook twee goede kansen kreeg (De Ruiter en later Patrick Wassing misten beiden de bal op een haar na), ging het toch nog fout: Hessel de Gelder raakte de bal vol op de buitenkant van zijn wreef in een poging de bal weg te werken, maar ongelukkigerwijs viel de bal vanaf 25 meter over Van Dijk heen in het eigen doel: 1-0. Een zeer ongelukkige maar wel verdiende treffer. Niet lang erna floot de goedleidende scheidsrechter af en droop de Boys teleurgesteld af, wetende dat de bovenste plaatsen ver weg zijn.

 

De Ruiter (foto) die dus droog bleef staan dit keer had niet echt een verklaring voor de derde nederlaag in even zoveel wedstrijden. ,,Het loopt niet zoals wij willen. Met deze nieuwe trainer leren we elke week weer bij en in dat opzicht zitten we in een proces die we ook nodig hadden om het voetbal hier naar een hoger plan te tillen. Toch krijgen we het de laatste weken niet echt voor elkaar om de bal lang in de ploeg te houden en dat is wel de opzet.”

Leo de Ruiter

De Ruiter kreeg dus een grote kans, maar waar de aanvaller doorgaans trefzeker is, bleef een doelpunt nu uit voorzien van zijn handtekening. ,,Ja, daar baal ik wel van. Als je hier op 0-1 komt, loopt het zeker anders. In de tweede helft hebben mijn medespelers me niet veel meer weten te bereiken. Jammer dat we dan ook nog eens verliezen door een eigen goal.”

 

Door de nederlaag is de top drie zo zoetjes aan uit zicht. Daarmee is de competitie natuurlijk nog niet over voor Hazerwoudse Boys, maar de prestaties vallen al met al toch wat tegen. ,,Eerst krijgen we SVS en die moeten we thuis pakken. Daarna gaan we naar Alphia en wanneer we nog iets willen bereiken zullen we daar moeten winnen. Dat zal evenwel niet eenvoudig worden.”

 

Koploper Alphia heeft al negen punten meer en kwam ook nog eens eenmaal minder in actie. De ploeg van Ed Kluivers zakte weg naar plaats vijf en heeft ook nog maar drie punten voorsprong op bijvoorbeeld de nummer negen van de ranglijst.

 

Verslag: Jan Sol/ Hazerswoudse Boys