interview167x60Altior- Leidsche Boys 1-1. Nee, er was geen sprake van een tikfout in de krant en ook de kabelkranten of teletekst hadden geen molenwiek voor het hoofd gehad. De uitslag mag als waar de boeken in. Nu heeft de zondagtak van de Boys wel vaker een punt in de wacht gesleept en ook werd in het verleden de zoete smaak geproefd van tal van overwinningen.

 

Enkel lukte dat vorig seizoen geen enkele keer en het haar daarvoor waren de punten ook al schaars te noemen. Patrick Oomen (27) kreeg de voorbije jaren het meest van de (ontbrekende) resultaten van Leidsche Boys mee en om die reden vuurde onze redactie wat vragen af. Was er feest gevierd, gaat het om een incident of gaat het dit seizoen wel goedkomen met de roodwitten op zondag?

 

Hoe lang speel je eigenlijk al voor Leidsche Boys?

 

,,Ik ben gestart bij het toenmalige VNA. Mijn pa speelde daar ook in het eerste. Vervolgens is het Roodenburg geworden, waar ik nog heb staan keepen. Ik was echter niet zo groot van stuk en daarnaast kwam ik op een zeker moment in een team met enkel jongens van buitenlandse afkomst. Op zich had ik daar gen moeite mee, maar niemand verstond me. Dat vond ik niet meer leuk en in samenspraak met mijn pa hebben we toen besloten om te verkassen naar Leidsche Boys. Daar kwam ik in de jeugd terecht bij Henk de Faber. Ik voelde me meteen thuis. Op mijn vijftiende werd ik al bij het eerste betrokken op de zaterdag. Vervolgens, tussen mijn zestiende en achttiende, werden Marcel Groenendijk en Paul Schlagwein mijn trainers. Daarna kwam Siem van der Linden en vorig seizoen dus Jack Manuputty. In het seizoen 2001/2002 werden we nipt kampioen van de vijfde klasse. Daarna werd het stuivertje wisselen tussen de vierde en vijfde klasse, maar heb ik wel leren verliezen. Met vorig jaar een dieptepunt, want nul punten na 24 duels.”

 

Hoe heb jij vorig seizoen ervaren? Werd je niet doodmoe van al die kansloze wedstrijden?

 

,,Eerlijk gezegd was ik er op een zeker moment wel klaar mee. Als je niet beter kunt en je verliest, dan heb ik daar vrede mee. De instelling bij een aantal was echter ver te zoeken. Aan het eind van het seizoen is er nog contact geweest met FC Rijnland, maar met de komst van de nieuwe trainers werd er ook beloofd dat er aanwas kwam. Zij zouden capabele versterkingen zijn. Toen was het voor mij duidelijk om te moeten blijven, want deze club zit me in het hart en de nieren. Gelukkig zijn het ook daadwerkelijk spelers die ons beter maken. Denk dan aan Patrick Nagtegeller, Danny Koolen en de teruggekeerde Kevin Groenendijk. Ook Peter Zaalberg, misschien wel wat ouder, kwam over van FC Rijnland en dat is ook een waardevolle kracht. Met hen kunnen we voor de dag komen. Vorig seizoen was ik het wel beu om telkens maar dik te verliezen. Om bij voorbaat kansloos te zijn. Ik ben het type dat er alles aan doet om de 8-0 te voorkomen als het al 7-0 staat. En als die achtste wel valt dan mag het bij mij geen 9-0 worden. Niemand kon ook scoren, maar nu hebben we ook voorin weer mogelijkheden. Er gloort er weer hoop.”

 

Wat heet? De competitie is gestart en Altior komt niet voorbij aan jullie. Vertel.

 

,,We kunnen weer van onze eigen kracht uitgaan en dat voelt wel anders dan in de voorbije seizoenen. Altior schijnt een kampioenskandidaat te zijn en dan mag je natuurlijk tevreden zijn met 1-1, hoewel we even zo goed nog de winst hadden kunnen pakken. Nu is het enkel de vraag of het een incident was. Komende zondag staat Roodenburg op het menu, weer een prima graadmeter. Van de wedstrijd valt op zich weinig te zeggen. Dan hebben ze een topteam en een andere keer spelen ze weer met andere jongens en lijkt het nergens op. Als we achter komen, zal er nu wel geloof zijn dat we terug kunnen komen. Tja, dat is haast wennen (ha,ha).”

 

Is de sfeer ook meteen beter?

 

,,Die is altijd goed en nooit weggeweest. Dat is dé kracht van deze vereniging. We zijn vrienden van elkaar. We stonden recent met 24 man op de training. Iedereen heeft het afgelopen seizoen achter zich gelaten en er zijn weer nieuwe kansen. Op vrijdagavond, een van de twee trainingsavonden, doen we met zijn allen een biertje en dat is erg gezellig. Op zaterdag, een dag voor de wedstrijd, zal er ook best nog wel worden uitgegaan. Maar er wordt wel rekening gehouden met de wedstrijd. We zijn er weer mee bezig. De voorbereiding is goed verlopen. We hebben nu tweemaal gewonnen, een keer gelijk gespeeld en eenmaal verloren met het bekerprogramma meegerekend.”

 

In de bekerstrijd is er dus gewonnen. Nu het eerste puntje binnen is, moet er nog worden gewonnen in competitieverband. Hoe lang gaat dat duren?

 

,,Die overwinning willen we nu zo snel mogelijk pakken. Ik zet in op zondag. 2-0! Na Altior hebben we daar nog wat gedronken en daarna keerden we terug naar Leidsche Boys. Er ging applaus op bij binnenkomst. Eindelijk niet alleen muziek, maar ook weer eens een succesje om te vieren.”

 

Enig idee wanneer er voor het laatst gelijk werd gespeeld, of zelfs gewonnen in een uitwedstrijd?

 

,,Oeps, dan moet ik gaan graven. Juventas, klopt dat?”

 

Het laatste gelijkspel op vreemde bodem dateert van 23 januari 2011. 2-2 bij Haagse Hout, goals van Gipkes en Heruer.

 

,,Ja, dat is waar ook. Michael Jordens en Wim van der Kaaij deden toen mee, kan ik mij herinneren, als invalkracht. Aan Haagse Hout bewaren we ook slechter herinneringen trouwens. Karim El Majouti scheurde zijn kruisbanden af en hij is nu nog niet terug. Verkeerde diagnoses en diverse operaties, echt triest.”

 

Ongetwijfeld hebben jullie het niet meteen hoog in de bol, maar geen laatste plaats dit seizoen?

 

,,Ik hoop op een zesde plaats, dan zou het seizoen geslaagd mogen worden genoemd. In elk geval willen we Van Nispen pakken, die zijn vorig seizoen echt ontsnapt tegen ons. Bernardus en DoCoS moeten we ook onder ons kunnen houden. Voorin zijn we sterker geworden, het middenveld staat en we storten achterin niet meer in wanneer we achter staan. Die tijd is geweest.”

 

De voorlaatste remise was dus tegen Haagse Hout en ook de laatste zege bij een uitwedstrijd werd behaald tegen deze ploeg (28-03-2010, 1-2). Op eigen veld werd de laatste driepunter behaald tegen GOL Sport (20-02-2011, 4-3, drie goals van De Wit). Wordt Roodenburg het eerste slachtoffer van de revival van de Vlietclub?

 

Note redactie: saillant detail, Patrick werd aan de tand gevoeld op de dag van zijn 27ste verjaardag. Van harte namens de redactie.