ts-leidscheboys(Zaterdag, 4A)- Leidsche Boys had eigenlijk geen kind aan het zwakke Aarlanderveen, maar won toch slechts met 2-1. Een fraaie aanval, waarbij Ismael Housny het eindstation was, leverde de vlotte 1-0 op. Twintig minuten voor tijd verdubbelde Youssef Mizab de score, waarna de gasten nog iets terug konden doen.

 

Sem Schilthuizen speelde zoals zo vaak als een veldheer, hoewel hij ook niet kon voorkomen dat Leidsche Boys weer een tegentreffer moest incasseren. In de zes gespeelde duels kregen de roodwitten elke keer een tegendoelpunt te verwerken. De drie punten bleven dus evenwel in Leiden. Schilthuizen begreep nauwelijks dat er nipt gewonnen was.

 

,,We zijn alleen maar op hun helft geweest. Hun eerste schot op het doel ging erin en verder hebben ze niets in te brengen gehad. Als ik eerlijk ben, moet ik stellen dat zij er geen pepernoot van konden. Van dit soort tegenstanders moeten wij ook dik kunnen winnen, maar ook wij zijn maar een vierdeklasser en soms loopt het gewoon niet lekker.”

 

De laatste man had wel een aanwijsbare verklaring voor de nauwelijks tot de verbeelding sprekende uitslag. ,,Wij missen Leroy (Brooks, red.) heel erg. Hij peert ze er makkelijk in en zo’n killer missen wij nu. Leroy heeft knieklachten en komende week hoopt hij meer te weten over de ernst van zijn blessure. Het is een kanjer van een spits en er zit niemand achter die zomaar eventjes zijn doelpuntjes overneemt. Daarnaast raakten we ook al snel Jerry (Matahelumual, red.) kwijt door een blessure. Daar werden we ook niet beter van.”

 

Gezien de geringe tegenstand mocht Leidsche Boys toch worden aangerekend dat er maar twee doelpunten werden geproduceerd. ,,Ja, dat vind ik wel. Het had ook zeker weten beter gemoeten, maar soms heb je in een wedstrijd het gevoel dat het er niet in zit. Dat neemt niet weg dat wij geen enkel moment onzeker zijn geworden over een positieve uitslag, want echt…deze tegenstander sloeg nergens op.”

 

Schilthuizen kwam vorig seizoen over met een groep Lugdunummers en heeft het enorm naar zijn zin aan de Vliet. ,,Ik heb altijd hoger gespeeld en daarom gaat het mij nog makkelijk af. Ik voetbal hier met veel plezier en ik kan lezen en schrijven met onze leiding. Daarnaast vind ik het leuk om jonge knapen te sturen in en buiten het veld. Ik zie ook dat we vooruit gaan, hoewel dat tegen Aarlanderveen niet te zien was. Ik ga er vanuit dat ik nog wel even mee kan, want ik ben 34. Anderzijds, als stucadoor krijg je het aardig voor de kiezen en ik merk wel dat het wat stroever gaat.”

 

Voor Schilthuizen was de overstap wel een gok. ,,We kwamen hier vorig seizoen met een heel nieuw team en dan moet je maar afwachten hoe het gaat lopen. Voor hetzelfde geld stopt het na een jaar, maar gelukkig ziet het er juist heel rooskleurig uit. Ik snap bijvoorbeeld niet dat ze het bij Football Factory uithouden. Zij verliezen sinds de oprichting heel veel wedstrijden en dan vraag ik mij af waar zij het plezier vandaan halen.”

 

Volgende week komt LSVV op visite en daar wordt al naar uitgekeken. ,,Ja, ik ben heel benieuwd waar Wim Mugge nu weer mee op de proppen komt. Het is daar altijd wel wat. Elke week ontbreken er jongens bij hen, zo lees ik vaak terug. Zijn ze zeker aan het afstuderen. Benieuwd wat het verhaal is wanneer wij van hen gaan winnen.”

 

Leidsche Boys wil verder aan de weg timmeren en het ziet er naar uit dat er ook dit seizoen mee gespeeld kan worden in de (sub)top. ,,Ik voorspel je dat we over zes jaar een topklasser hebben aan de Vliet (haha). Joh, je moet het allemaal niet te serieus nemen. Op het veld moet je plezier hebben en de derde helft hoort daar aansluitend ook bij. Zo is het voor mij goed.”