ts-leidscheboysZaterdag, 4A)- Het gebeurde weer deze wedstrijd, de betere ploeg ging met lege handen naar huis. Het grootste deel van het onderlinge treffen tussen VVSB en Leidsche Boys was de bal in het bezit van de bezoekers. Er was constante druk op de Noordwijkerhouters, maar uiteindelijk won de thuisploeg met 3-2.

 

Halverwege was het 2-0, waar het trouwens ook al 5-0 had kunnen zijn. En dat terwijl de Boys veelvuldig het speeltuig in bezit hadden. Waar Leische Boys aan aanvallen dacht, was het VVSB dat met een aantal scherpe counters tot last was van de Leidse defensie.

 

Het geluk was wat dat betreft enerzijds aan de kant van de Leidenaren en anderzijds was het onvermogen om de juiste richting aan de bal te geven aan de kant van de paarsgelen dat de marge halverwege nog overbrugbaar was.

 

Leidsche Boys rehabiliteerde zich voor het slechte spel van vorige week tegen LSVV toen het niet aan goed voetbal was toegekomen. De complimenten waren ook afkomstig van de trainer van VVSB, maar daar kocht Leidsche Boys natuurlijk weinig voor.

 

Verdedigend zat het niet goed aan Leidse kant. Door de druk op de tegenstander waren er te veel mensen voor de bal zodat het keer op keer een overmacht aan VVSB- spelers was die richting het goal van Richard Schaafstra stormden.

 

In de tweede helft was het veel van hetzelfde. De hulp van de tegenstander was nodig om de aansluitingstreffer te scoren. Via wederom een goede aanval was het Gideon Matahelumual die een messcherpe voorzet gaf die door een van de verdedigers van VVSB in het eigen doel gelopen werd.

 

Bij de ploeg uit de sleutelstad dacht iedereen ‘nu erop en erover’, maar helaas was dit niet het geval. VVSB kwam met een van de spaarzame aanvallen vrij voor het doel van Schaafstra, die kansloos was bij de schuiver in de korte hoek. Na een perfecte pass van Sem Schilthuizen kon Faysal Maatouch toch nog de 3-2 aantekenen, maar daar bleef het bij op De Boekhorst. Al met al een teleurstellend resultaat waardoor Leidsche Boys er weer wat minder florissant bij staat op de ranglijst.

 

Hen Noordervliet, Leidsche Boys