dinsdag, april 16, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenLeidsche Boys (zo) was er bijna...

Leidsche Boys (zo) was er bijna…

-

ts-leidscheboysHet wordt dit seizoen een heel ander seizoen dan de afgelopen twee seizoenen, dat is na twee wedstrijden in de competitie wel te zeggen. Waar het vorig jaar geen enkel punt pakte, en het seizoen ervoor maar zes heeft het elftal na twee wedstrijd nu al twee punten te pakken. Het hadden er zelfs vier kunnen zijn, maar Roodenburg zorgde er in blessuretijd voor dat de eerste competitie overwinning in 1,5 jaar tijd nog even op zich moest wachten. Het publiek scandeerde cynisch zelfs al “Wij worden kampioen”, wat benadrukt dat het dit seizoen er heel anders aan toe gaat aan de Vliet.

Een van de vele derby’s die dit seizoen gespeeld worden in de 4e klasse A begon furieus. Binnen acht minuten waren er al drie doelpunten gevallen, waarvan twee in het voordeel van Leidsche Boys. Na twee minuten werd een dieptebal door de verdediger van Roodenburg half teruggekopt op de keeper, waardoor Yoska Ruigrok de bal kon onderscheppen en knap langs de doelman schoot. Een minuut later was het echter alweer 1-1 (Kaddouri) nadat een indraaiende vrije trap niet goed verdedigd kon worden en in het doel vloog. Leidsche Boys hield echter de koppen niet zakken en ging gelijk op zoek naar een nieuwe voorsprong. Deze kwam er ook vijf minuten later nadat Ruigrok met een zuivere bal Kevin Groenendijk alleen voor de keeper zette. Hij bleef oog-in-oog met de doelman erg rustig en schoof de bal in de verre hoek. De overige 35 minuten van de eerste helft gingen redelijk gelijk op, waarbij gezegd moet worden dat Roodenburg af en toe gevaarlijk in de buurt van het doel van Jordy Boutier wist te komen. Toch werd met een 2-1 voorsprong de rust gehaald.

Ook het begin van de tweede helft begon redelijk gelijk op, maar het werd steeds duidelijker dat Roodenburg steeds meer risico’s ging nemen om zo snel mogelijk de gelijkmaker binnen te schieten. De druk nam steeds meer toe, en de kansen voor Roodenburg werden steeds groter. Zo werd 20 minuten voor tijd een open kans zelfs nog gemist door Roodenburg. Waar het ene team meer risico’s neemt, betekent dit voor het andere team dat er ruimtes in de verdediging van de tegenstander ontstaan.

Met Henk van der Weijden in de ploeg voor Ruigrok beschikte Leidsche Boys over twee hele snelle spitsen en kon het af en toe levensgevaarlijk worden in de counter. Leidsche Boys kwam steeds meer onder de druk vandaan en kreeg zelfs nog een vrije trap binnen de 16 na een terugspeelbal van Roodenburg. Ger Schoonderwoerd schoot echter in de muur. De volledig leeggespeelde Kevin Groenendijk creëerde nog twee grote kansen voor Henk van der Weijden, maar de bevrijdende 3-1 kon niet gemaakt worden.

Dan weet je dat het ook nog zomaar 2-2 kan worden, en dit gebeurde ook nog daadwerkelijk. In de 94ste (!!) minuut voorkwam Roodenburg uit een corner (doelpunt Farhane) dat zij de eerste club in 1,5 jaar tijd waren die in competitieverband van Leidsche Boys zou verliezen.

Helaas laat de eerste overwinning dus nog op zich wachten, maar in tegenstelling tot voorgaande seizoenen is het niet de vraag OF Leidsche Boys een keer gaat winnen, maar WANNEER de eerste overwinning zal komen. Het elftal speelt degelijk en men gaat door het vuur voor elkaar, iets wat voorgaande jaren lang niet vanzelfsprekend was. Volgende week wacht Van Nispen, een elftal waar tegen Leidsche Boys nog iets goed te maken heeft.

Opstelling Leidsche Boys: J. Boutier, P. Oomen, S. van der Meer, D. Koolen (60. S. Polane), R. Heruer; W. Honsbeek, P. Nachtegeller, G. Schoonderwoerd, E. Kaya (65. R. van der Reijden); K. Groenendijk, Y. Ruigrok (82. H. van der Weijden).

Bron: Leidsche Boys