ts-leidscheboys(Zaterdag, 4A)- Elftalbegeleider Hen Noordervliet van Leidsche Boys en veldspeler Freek Jansen van LSVV’70 waren het er unaniem over eens. Het duel tussen de Boys en de studenten zag er j.l. zaterdag niet uit. Het laatste fluitsignaal klonk als een verlossing, maar de pijn trok als eerste weg bij de formatie van Wim Mugge. LSVV had gewonnen met 2-4.

 

Het verslag van Noordervliet, doorgaans positief, loog er dan ook niet om. Leidsche Boys heeft nog twee punten op voorsprong op LSVV in de middenmoot, maar die ploeg heeft nog een duel open staan om in te halen.

 

,,Ondanks de voorspellingen was het lekker weer om te voetballen. Alleen zorgde beide ploegen voor een vervelende middag. Niets ten nadele over de reserve 5e klasse, maar het niveau van deze wedstrijd oversteeg het zelden of nooit. Al in de eerste paar minuten zorgde LSVV voor een paar hachelijke momenten voor het goal van Leidsche Boys, maar omdat ook deze ploeg geen potten kon breken deze middag bleef het bij hachelijke momenten. Beide ploegen konden in de voorhoede geen vuist maken en dat zorgde voor een saaie wedstrijd.

 

In de 20e minuut was het toch zowaar een keer raak. Een aanval van Leidsche Boys werd door Youssef Ait Blal afgerond. Als je al een betere ploeg in de eerste helft moet aanwijzen dan was het ook de thuisploeg. Het rommelde wat door, tot dat in de 40e minuut zowel de scheidsrechter als de grensrechter (van Leidsche Boys) het plotselinge snelle spel van LSVV niet konden volgen en zodoende niet zagen dat de bal al een halve meter over de achterlijn was. LSVV speelde slim door, waar de spelers van Leidsche Boys stopten en zo leidde een vrije doorgang tot de 1-1. Leidsche Boys was even van de kook en prompt werd het 1-2, tevens de ruststand.”

 

Na de donderspeech van trainer Henk de Cler die in de rust weg moest en de taken aan Henk Kersten moest overdragen dacht Leidsche Boys dat het wel beter zou gaan, maar niets was minder waar. Jaap Schilthuizen was als enige wel bij de les was en hij voorkwam een vroegtijdige beslissing. De onmacht bij beide ploegen groeide en er werd nauwelijks een medespeler gevonden. In de 80e minuut werd het 1-3 omdat de bal zomaar in de voeten van een speler van LSVV werd gespeeld door de doorgaans betrouwbare keeper van Leidsche Boys. Hierdoor werd er door Leidsche Boys nog meer druk naar voren gezet zodat de verdediging nog meer verzwakt werd. De 1-4 was het gevolg. Youssef Mizab zorgde vijf minuten voor tijd nog voor de 2-4. Al met al een wedstrijd om snel te vergeten, uithuilen en opnieuw beginnen voor de Boys.”

 

ts-lsvv70Jansen, gistermiddag nog aandachtig toeschouwer namens VI bij het doelpuntenfestijn tussen Heracles en Heerenveen, had ook weinig vleiende kreten voor de povere ontmoeting.

 

,,Wij bakten er helemaal niets van. Dan weet je meteen genoeg over de tegenstander, want wij wonnen eigenlijk heel eenvoudig. In de tweede helft hadden we er veel meer kunnen en moeten maken. Er lag zoveel ruimte, maar daar sprongen we dramatisch slecht mee om. Als Leidsche Boys een ploeg is die bovenin moet meedraaien dan zijn wij het zeker. Blauw Zwart laatst, dat was wel een goed voetballende ploeg.”

 

Bij LSVV was gelegenheidspits Stijn Kalsbeek weer in de punt geposteerd, omdat Neal Petersen ontbrak. Met hem erbij zou LSVV met dubbele cijfers hebben gewonnen, aldus Jansen.

 

,,In de laatste dertig minuten speelde Leidsche Boys nog met twee verdedigers. Als je daar gebruik van maakt dan hadden we hier flink aan het doelsaldo kunnen werken. Jammer dat we niet in staat bleken om veel meer te scoren. Dat zegt zeker iets over ons. Wij moeten beseffen dat we minder zijn geworden dan een jaar of vier á vijf terug. De meeste spelers spelen nog, maar zijn ouder en een kilo of vijf á tien zwaarder. Gelukkig hebben we er wel wat prima spelers bij, waardoor we nog wel in staat moeten zijn om als derde of vierde aan te tikken. De nummers 1 en 2 staan al ver weg.”

 

De aanvaller van de club die te gast is op het sportcomplex van Lugdunum voor de thuiswedstrijden speelde zelf pas drie duels vanwege een laat geplande vakantie en is dus nog niet helemaal op de hoogte van de tegenstanders in de vierde klasse.

 

,,Het is in elk geval een omschakeling na de derde klasse. Er zitten echt hele zwakke broeders bij. Anderzijds, ik vind het dan weer wel enorm verrassend dat Football Factory van Woubrugge heeft gewonnen. Dat is geen verkeerde ploeg, zo lijkt mij. Wij moeten ervoor zorgen om de nacompetitie te halen, maar vooral moeten we plezier hebben. Ik vind het echt top dat een jongen als Erik van den Haak bij ons terug is. Hij had zijn kruisband afgescheurd en een ander had waarschijnlijk gezegd ‘laat maar waaien, het is goed zo’. Nee, hij heeft zich terug geknokt en speelt nu weer prima mee. Dat typeert ook wel LSVV.”

 

Jansen speelde tegen twee oud-ploeggenoten. Jerry Matahelumual en Faysal Maatouch. Dat vond hij best leuk, maar eigenlijk overheerste het gevoel van de dramatisch slechte wedstrijd.

 

,,Ik had gewoonweg medelijden met het plukje toeschouwers aan de kant. Het was zo verschrikkelijk slecht. Maar goed, we hadden al een tijdje niet gewonnen dus dat is dan wel weer lekker voor de moraal.”

 

Ondanks de klaagzang werd er dus wel vier keer gescoord door LSVV. Zowel Kalsbeek als Sander Mulder troffen tweemaal doel. Alle andere kansen gingen naast en over, waarbij de ballen nog steeds niet zijn gevonden aan de Vliet.