ts-lsvv70De studenten van LSVV moesten op Bevrijdingsdag aantreden tegen kampioen Naaldwijk. Met een schuin oog werd toch vooral gekeken naar Loosduinen, dat Westlandia ontving. Wanneer Loosduinen aan het kortste eind zou trekken, was LSVV zeker van de nacompetitie. Het gewenste verlies van Loosduinen kwam er; het werd maar liefst 5-8 voor de Westlanders. Zelf verloor LSVV ook haar wedstrijd, maar dat was absoluut geen schande tegen aanstaand tweedeklasser Naaldwijk.

LSVV begon nog wel goed aan de wedstrijd. Er werd geconcentreerd verdedigd en het was hopen op een aantal spaarzame mogelijkheden. De eerste de beste kans voor de thuisploeg was meteen raak. Na een goede voorzet van debutant Boaz Zoutewelle wist Joppe Gloerich zijn eerste doelpunt voor LSVV aan te tekenen: 1-0. Dit was tevens de ruststand en een stunt leek in de maak. De thuisploeg wist na rust prima stand te houden, maar moest uiteindelijk toch capituleren. Een kwartier voor tijd werd de stand weer in evenwicht gebracht en in de slotfase velde Naaldwijk- in vier minuten tijd-  het vonnis over de thuisploeg. Het werd uiteindelijk 1-3.

Verdediger Nils de Groot vond dat zijn ploeg met opgeheven hoofd het veld kon verlaten: ,,Ik denk dat we vandaag gedisciplineerd hebben gespeeld tegen een aanstaand tweedeklasser. Natuurlijk waren zij beter en beschikken zij over meer kwaliteit, maar wij hebben het ze toch erg lang heel lastig kunnen maken.”

De Groot vergeleek de wedstrijd tussen LSVV en Naaldwijk met de editie van Barcelona – Chelsea die laatst in Camp Nou werd afgewerkt. ,,Wij beperkten ons tot verdedigen en hoopten op een aantal counters. Na de 1-0 hebben we er alles aan gedaan om de voorsprong vast te houden, maar het kwaliteitsverschil bleek uiteindelijk toch net iets te groot. Wel denk ik dat we trots op onszelf kunnen zijn, zeker als je ziet dat we vandaag met twee debutanten hebben gespeeld.” Boaz Zoutewelle en Gerben Bonte maakten namelijk hun officiële debuut voor LSVV. ,,Ik vind dat deze jongens het prima hebben gedaan en dit biedt alleen maar meer mogelijkheden voor de toekomst.”

Op de vraag of LSVV nou graag in de derde klasse wil blijven of dat het liever afglijdt naar de vierde klasse, had De Groot een duidelijk antwoord: ,,Er is nog steeds wel verdeeldheid binnen de groep. Veel jongens willen toch wel zo hoog mogelijk spelen, maar er zijn ook jongens bij die nu wel eens wat meer wedstrijdjes willen winnen. De vierde klasse sluit prima op deze wens aan. We gaan er echter alles aan doen om derdeklasser te blijven en hopen daarbij op een Leids getinte derde klasse. De klasse waarin we nu acteren, met veel Haagse clubs, is ons niet zo goed bevallen. Het zou leuk zijn om volgend seizoen weer clubs als Roodenburg, Oegstgeest en Leiden tegen te komen.”
Voordat LSVV de nacompetitie in gaat, wordt eerst nog naar Leidschendam afgereisd, waar de laatste competitiewedstrijd tegen SEV op het programma staat.

Trainer Wim Mugge kreeg ook weer wat vertrouwen terug, nadat de moed hem in de schoenen was gezakt na het ontluisterende duel twee weken terug bij en tegen vv Leiden. ,,We misten weer een zwikkie aan spelers en ik vreesde voor de dubbele cijfers, zeker gezien de tegenstander. Gelukkig hebben we ons kranig kunnen verweren. De wedstrijd duurde vier minuten te lang. Nee, een gelijkspel had ons niet kunnen behoeden voor de nacompetitie, maar het zou een beloning zijn geweest voor ons dappere verzet. Er is enorm hard gewerkt en als we dat straks ook kunnen opbrengen en we zijn compleet dan kan de schade nog meevallen.”

Bij LSVV ontbraken dit keer Geert Jan Jonk, Wouter Huisman, Peter van Diggele, Alphert Christina en Boris Cammelbeeck. ,,Eigenlijk teveel van het goede, maar ik heb genoten van die nieuwe Zuid-Afrikaan. Kunnen we er best bij hebben als we onszelf in veiligheid moeten brengen de komende weken.”