ts-lsvv70Vier uurtjes voor aanvang van het degradatieduel tussen Leiden en LSVV’70 werd hij opgebeld of hij kon keepen. De eerste doelman was vanwege droeve omstandigheden verhinderd en dus moest Koen Mollers opdraven. De doelman beleefde een gruwelijke middag tussen de palen.

VV Leiden raasde als een tornado over LSVV’70 heen (7-0) en het is vrijwel zeker dat LSVV nacompetitie moet gaan spelen om weg te blijven uit de vierde klasse. Rechtstreekse degradatie is ook nog mogelijk voor de equipe van Wim Mugge, maar na zaterdag werd de vraag hardop gesteld wat beter zou zijn voor de club.

Een halfuurtje na de wedstrijd zoekt Mollers zijn auto op om de gang naar huis te maken. De doelman, eerder onder de lat bij Kickers’69 en Altior, moest zeven keer een bal uit het net halen en had zich de dag wel anders voorgesteld.

,,Mijn vrouw was er niet blij mee dat ik weg moest. Hier kan Job- de min of meer vaste keeper-  natuurlijk ook niks aan doen, maar het doorkruiste de plannen van de middag. Nu moet ik thuiskomen met het verhaal dat we met 7-0 hebben verloren en ik weet nu de reactie al. Dat zal iets zijn in de richting van ‘dan had je net zo goed niet kunnen gaan keepen’. Een bos bloemen gaat niet helpen, want we zijn al vaker afgedroogd dit seizoen en daar ziet ze het nut niet van in. En eerlijk gezegd vraag ik me af of ik dit nu wel zo leuk vind om zo te kijk te worden gezet.”

De doelwachter was niet te beroerd om het boetekleed aan te trekken. Na een redelijk gelijkopgaande eerste fase
 ‘kreeg’ Leiden twee doelpunten cadeau. Eerst liet Nils de Groot een bal binnen houden door Roland Middelkoop en ontstond er vervolgens een misverstand tussen de andere back en de doelman. De 1-0 werd binnen dertig tellen gevolgd door de tweede goal van de thuis spelende ploeg. Mollers zag er niet goed uit in beide gevallen. ,,Nee, ik heb het daar verkloot. Het moet er knullig hebben uitgezien, zo’n lange vent die twee keer in de fout ging. Dit is mij heel lang geleden voor het laatst overkomen. Vijf jaar gelden was ik gestopt, want ik vond het allemaal wel best. Nu keep ik weer af en toe en dan krijg je dit. Maar goed, ik kan het niet meer omdraaien en ik kan ook niet bepaald zeggen dat mijn teamgenoten knap werk hebben afgeleverd.”

Daarmee was de doelman nog mild, want LSVV liet zich uiteindelijk zonder tegengas naar de slachtbank lijden. Mollers kon in dat opzicht niets meer worden verweten, want de spitsen van VV Leiden doken achter elkaar voor hem op. LSVV stond erbij en keek ernaar.

,,Het leek ook wel of we het best vonden. Tja, dan houdt natuurlijk alles op. Ook de voetballers, die we echt wel hebben, gaven vandaag niet thuis en dan ben je dus kansloos. Ook tegen een ploeg die bij je in de buurt staat.”

De vraag is nu hoe het verder moet, want lange tijd wilde LSVV toch graag in de derde klasse blijven. Of dat nog zo is, valt te betwijfelen.

,,In de kleedkamer gingen ook geluiden op dat het leuker zou zijn om lekker in de vierde klasse te gaan ballen. Het zou niet erg zijn wanneer het zou gebeuren, werd er in elk geval gezegd. Of dat zonder Mugge is? Dat heeft onze trainer wel vaker geroepen, maar ik kan me voorstellen dat hij zich rot heeft zitten ergeren. Ik geloof er niet zo in dat hij stopt. Het bekende puntje en het paaltje. Volgens mij heeft Freek (Jansen, red.) ook bevoegdheid om onze trainer te worden. Dat is echter voor later zorg. We zijn nog niet gedegradeerd en er staat waarschijnlijk nog een nacompetitie voor ons op het programma. Hopelijk zijn de twee verdedigers er dan bij, want die werden ernstig gemist (Peter van Diggele en Hubert Meulman, red.).”

LSVV is nog twaalfde en heeft vier punten voorsprong op Loosduinen. VCS was al eerder verwezen naar de vierde klasse. Die ploeg heeft al 133 keer moeten aftrappen na een tegendoelpunt. Zo inktzwart zijn de cijfers van LSVV nog niet, maar met twintig doelpunten voor en negenenzestig tegen mag duidelijk zijn dat het twee voor twaalf is, maar het is en blijft de vraag wie daar daadwerkelijk geen oog van dicht doet bij deze uniek Leidse club.