HomeVijfde klasseLSVV'70Kalsbeek (LSVV'70): ,,Een gelijkspel was meer conform het wedstrijdbeeld"

Kalsbeek (LSVV’70): ,,Een gelijkspel was meer conform het wedstrijdbeeld”

-

ts-lsvv70Op voorhand leek de wedstrijd tegen Die Haghe voor LSVV’70 een duel dat gewonnen moest worden om weer naar boven te kunnen kijken. Het pakte echter anders uit. De ploeg van trainer Wim Mugge verloor met 0-2. Het bezet nu de elfde plaats op de ranglijst en verliest ook nog eens meer terrein op Leiden, dat afgelopen zaterdag wel won.

Het ziet er dus niet al te best uit voor de Leidse studenten in de zaterdag derde klasse B. Toch is er geen enkele reden tot paniek volgens verdediger Stijn Kalsbeek. Ook in de wedstrijd tegen Die Haghe waren er genoeg aanknopingspunten voor de Leidenaren om te geloven dat lijfsbehoud zonder nacompetitie mogelijk is. ,,Zeker op basis van de eerste helft verdienden wij meer”, vond Kalsbeek.

,,We creëerden genoeg kansen, we kwamen een aantal keer één op één met hun keeper, maar we scoorden niet. In de tweede helft ging het meer gelijk op, pas in de zeventigste minuut kwamen zij op een 0-1 voorsprong door een fout van onze keeper. Daarna schoot Geert-Jan Jonk nog op de paal en maakten zij in de laatste minuut nog de 0-2. Het zat dus niet mee, ik denk dat een gelijkspel meer conform het wedstrijdbeeld was.”

Kalsbeek gaf aan na afloop van de wedstrijd tegen Die Haghe niet geheel ontevreden te zijn geweest: ,,Het vertoonde spel geeft genoeg vertrouwen. Natuurlijk staan we er niet best voor, maar we hopen in deze klasse te blijven zonder de nacompetitie. We hoeven ook niets te veranderen, het staat gewoon goed. Ik denk dat we thuis tegen de laaggeklasseerde ploegen altijd kunnen winnen, alleen vandaag hadden we pech.”

De wedstrijd van volgende week, uit tegen Polanen, wordt voor LSVV in elk geval een zeer lastige volgens Kalsbeek. ,,Zij zijn twee klassen beter dan wij. Als we daar een punt kunnen pakken, doen we het goed. Maar als je ons vandaag ziet spelen en ook kijkt naar de laatste wedstrijden voor de winterstop, dan kan ik niet zeggen dat we volledig kansloos zijn.”

Trainer Wim Mugge deelde de mening van Kalsbeek deels, maar maakt zich over het geheel meer zorgen. ,,In de tweede helft zakten we er doorheen en dat kan niet anders dan te maken hebben met de trainingsarbeid. Of beter gezegd, het ontbreken van opkomst voor de trainingen. Als dat niet snel verandert, komen we echt in de shit te zitten. Dan moet ik ook nog maar zien of we boven de streep eindigen. Er komt dus op korte termijn een gesprek, want dit kan zo niet. Het is al helemaal jammer, omdat we voor de rust heel behoorlijk voetbal hebben laten zien. We kunnen het dus wel.”