ts-lsvv70Zaterdag (4A)-Waar de rentree in de vierde klasse nog veelbelovend was met een overwinning op buurman UVS, is LSVV’70 verder toch weinig overtuigend begonnen aan de competitie. Afgelopen zaterdag was SVOW met 2-3 te sterk op de Kikkerpolder. Een week eerder ging de ploeg van Wim Mugge al met dezelfde cijfers onderuit tegen VVSB.

 

LSVV leek zich op voorhand al op te kunnen maken voor een lastig duel, want de bezoekers uit Oude Wetering hadden hun eerste twee wedstrijden winnend afgesloten. Vorige week werd er zelfs met 10-0 gewonnen van Football Factory. Een dergelijke score heeft er afgelopen zaterdag geen moment ingezeten, maar toch zal SVOW tevreden zijn geweest met de 0-2 voorsprong bij rust. Beide goals vielen uit een corner (Pascal en Maarten van der Meer).

 

Naast de twee tegendoelpunten kwam LSVV de eerste helft echter nauwelijks in de problemen en was het voetballend zelfs de betere ploeg, zo oordeelde aanvaller Alphert Christina (op archieffoto). ,,Voor mijn gevoel waren wij toch wel beter qua veldspel. Het was echt zo’n wedstrijd waarin we wel het meeste balbezit hadden, maar niet echt tot uitgespeelde kansen kwamen. Het hield elke keer op als we dichtbij hun goal kwamen. Maar wij hadden toch echt wel het beste van het spel, denk ik. Het waren natuurlijk ook twee standaardsituaties waar zij uit scoorden.”

 

Het was zaterdag vooral een botsing van twee stijlen, zoals je die vaak tegenkomt in het voetbal. ,,Zij probeerden met de lange bal te counteren en heel direct en snel de aanval te zoeken en wij probeerden het meer voetballend. Dat ging eigenlijk best redelijk”, vervolgt Christina. Nieuwkomer Neal Petersen kopte de 1-2 binnen, waardoor LSVV terug in de wedstrijd kwam. De studenten konden vervolgens helaas niet doordrukken en SVOW liep weer uit naar 1-3 via Mark van der Meer. Nils de Groot deed nog wat terug met de 2-3, maar echt dicht bij de gelijkmaker kwam LSVV niet meer. Sterker nog, SVOW had in de slotfase nog uit kunnen lopen naar een grotere uitslag.

 

LSVV sep 2011 4Christina: ,,Aan het einde probeerden wij wat meer druk te zetten, maar dat leidde juist tot een paar grote kansen voor hen. Doordat wij wat probeerden te forceren, lieten we grote ruimtes om te counteren. Het had dus ook nog meer kunnen worden.” Dat gebeurde gelukkig voor de Leidenaren niet, een grotere uitslag was geflatteerd geweest. Ondanks dat SVOW nu na drie wedstrijden op negen punten staat, was Christina niet echt onder de indruk. Had hij het gevoel dat hij tegen een titelkandidaat aan het spelen was? ,,Nee, dat had ik vreemd genoeg echt niet. Hun veldspel was niet echt sterk en ze speelden ook niet heel overtuigend. Maar ja, dat deden we zelf ook niet!”

 

Trainer Wim Mugge was er voor de wedstrijd nog stellig van overtuigd geweest dat zijn ploeg zou gaan winnen. ,,Ik snap na afloop nog steeds waarom ik dat heb gezegd. Zij maken twee goals uit corners, terwijl wij er wel dertig hebben gehad zonder te scoren. Bij SVOW zit er geen opbouw in. Ik vind het geen hoogvlieger. Maar ja, dan moet je er wel van winnen en dat hebben we nagelaten. Net als vorige week eigenlijk, dus het schiet al met al niet echt op.”

 

Al met al toch dus een erg teleurstellend resultaat voor LSVV. Vertrouwen is er echter nog voldoende. Nogmaals Christina: ,,Iedereen had na de wedstrijd wel gewoon het gevoel dat we een goede wedstrijd hadden gespeeld.”

 

Het is zaak dat vertrouwen nog even vast te houden. Volgende week staat er namelijk geen wedstrijd op het programma voor LSVV. De competitie telt dertien teams en volgende week is de studentenploeg aan de beurt voor een vrij weekend.