De derby van de Kikkerpolder. Een prachtig uithangbord om het seizoen mee te openen. Het werd afgelopen zaterdag een prooi voor LSVV, dat een degelijke overwinning boekte op UVS. De studenten waren tijdens de rentree in de vierde klasse met 2-0 te sterk voor de blauw-witten.

 

ts-lsvv70Na jarenlang gespeeld te hebben in de derde klasse, komt LSVV dit seizoen een klasse lager uit. Voor de rest zal er weinig veranderen bij de studentenclub. Het plezier staat voorop, de lach voert de boventoon, er wordt geprobeerd verzorgd en aanvallend voetbal te spelen en trainer Wim Mugge staat langs de zijlijn. Zijn ploeg geldt als een van de favorieten voor het kampioenschap. Kwaliteit is er immers genoeg aanwezig.

 

Van tegenstander UVS wordt minder verwacht, al hoopt de ploeg dit jaar positief te kunnen verrassen. Onder de nieuwe trainer, Charl van Goozen, is het dit jaar de bedoeling dat de negende plek van vorig jaar verbeterd wordt. Zo wil het elftal, dat in de schaduw staat van de zondagtak, elk jaar stappen maken.

 

Zaterdag werd er dan eindelijk afgetrapt. De voorbereiding heeft voor beide ploegen lang genoeg geduurd en beide stonden te trappelen om te mogen beginnen. De Kikkerpolder was het decor voor de seizoensopening van LSVV en UVS. Op het complex van LSVV welteverstaan. Zelden zal UVS zich minder druk gemaakt hebben of er wel genoeg auto’s waren om iedereen naar de uitwedstrijd te kunnen vervoeren. Even met zijn allen de parkeerplaats oversteken en voilà. Niets mooier dan een stevige derby om het nieuwe seizoen in te luiden.

 

Je zou denken dat beide teams deze zaterdag meteen scherp zouden beginnen. Niets was minder waar. Misschien dat de spelers van UVS toch wat vermoeid waren van de reis naar LSVV, want de eerste helft was LSVV veruit de betere ploeg. Er werden veel kansen gecreëerd en halverwege de eerste helft tekende Joppe Gloerich voor de verdiende 1-0 voorsprong. Een stand die tot de rust intact zou blijven.

 

De tweede helft was de wedstrijd wat meer in evenwicht en kwam er meer strijd vanuit UVS. Dat zorgde voor een open wedstrijd met kansen voor allebei de ploegen. Uiteindelijk kwam vlak voor tijd de beslissing, toen Alphert Christina de 2-0 binnenschoot. ,,Zonde!”, zo oordeelde UVS-verdediger Mark Teske. ,,De tweede helft moesten we wat meer gaan forceren en gingen we iets aanvallender spelen. We waren daarom in die fase wat beter en kregen een paar goede kansen, waaronder nog een bal op de paal. In de slotfase ga je dan alles of niets spelen en maken zij uit de counter 2-0. Uiteindelijk had het ook nog hoger uit kunnen vallen, maar daarvoor hadden wij de wedstrijd ook naar ons toe kunnen trekken.”

 

Neal Petersen, dit jaar nieuw bij LSVV, vond de uitslag volkomen terecht. ,,In de eerste helft waren we heer en meester. We voetbalden goed. Na rust kwamen we wat meer in een dipje, maar we zijn volgens mij nooit echt in de problemen geweest.” Al met al een goed begin dus voor LSVV met drie punten. Vragend naar de doelstelling van LSVV dit seizoen antwoordt Petersen dat ze vooral lekker willen voetballen. ,,Dat is denk ik het grootste verschil met andere ploegen. Wij gaan onszelf geen druk opleggen en willen gewoon lekker voetballen. Bij LSVV vindt iedereen het belangrijk dat het een leuk jaar gaat worden. Als we eenmaal op het veld staan is iedereen echt wel scherp en gaat het om voetbal, maar de randvoorwaarden zijn veel belangrijker. Daarom ben ik zelf ook bij LSVV gaan voetballen en daar ben ik erg blij mee.”

 

Wel was hij uiteraard gewoon blij met de overwinning, die ze ondanks wat afwezigen binnen konden slepen. ,,We kunnen ook gewoon goed voetballen. Het probleem bij ons is vooral dat we op zaterdag vaak niet iedereen hebben. Deze week waren er ook weer een stuk of zes spelers die niet (voluit) mee konden doen, waaronder spelmaker Freek Jansen. Iedereen wil er overigens wel heel graag bij zijn en baalt ook als dat niet mogelijk is.”

 

ts-uvsVoor UVS betekende het verlies een valse start onder de nieuwe trainer Van Goozen. Teske vond dat zijn ploeg het vooral in de eerste helft had laten liggen. ,,We begonnen te slap en verloren onze individuele duels. Jammer, want we gingen de wedstrijd in om te winnen. Met de trainer proberen we leuk en aanvallend voetbal te spelen en het leuker te doen dan vorig jaar. Daar hebben we ook zeker de spelers voor. Het is aan het begin ook gewoon een beetje wennen aan de nieuwe trainer en voor hem aan de spelers. Tijdens de voorbereiding ging het ook elke wedstrijd een stapje beter.”

 

,,Dan volgende week maar knallen en strijden tot we erbij neervallen”, klinkt er strijdvaardig uit Teske zijn mond. Dan komt Leidsche Boys, een andere titelkandidaat die verassend verloor van Docos, op bezoek. LSVV gaat volgende week op bezoek bij VVSB.