HomeVijfde klasseLSVV'70Peter van Diggele: ,,Dat wordt nacompetitie, vrees ik"

Peter van Diggele: ,,Dat wordt nacompetitie, vrees ik”

-

ts-lsvv70Verliezen van concurrenten klinkt LSVV’70 dit seizoen bekend in de oren. Zo werd er onder andere van ploegen als Loosduinen, Westlandia en Duindorp een keer verloren. Die laatste ploeg was afgelopen zaterdag wederom verantwoordelijk voor een nederlaag van LSVV, de dertiende alweer in het seizoen 2011/2012. 0-2 werd de eindstand, maar daar viel volgens Peter van Diggele, verdediger annex middenvelder van LSVV, wel wat aan af te dingen.

Van Diggele: ,,Hoewel de ploegen tijdens de eerste helft gelijk op gingen, hadden wij de beste kansen. Voor rust schoot Stijn (Kalsbeek, red.) op de paal en tikte Geert Jan (Jonk, red.) de bal naast in een één-op-één-situatie met de keeper. Ik vond Duindorp een beetje mak overkomen en wij hadden echt het gevoel, ondanks de gemiste kansen, dat we gingen winnen.”

Dat liep echter heel anders. Voor de zoveelste keer werd er door LSVV – na een goed eerste bedrijf – slecht gevoetbald in de tweede helft. Na dom balverlies op twintig meter van het doel kon een aanvaller van Duindorp in alle vrijheid doorlopen richting het vijandelijke doel om vervolgens af te ronden, 0-1, zo’n slordige twintig minuten voor tijd.

Van Diggele: ,,Na de openingsgoal moesten we wat ondernemen. Dus toen heeft de trainer mij op het middenveld gezet, maar dat leverde uiteindelijk weinig resultaat op. We vielen wel aan, maar er werden helemaal geen kansen gecreëerd. Voor de rest kwamen we er helemaal niet uit; de tegenstander was ongrijpbaar.”

Diep in de tweede helft tekenden de bezoekers voor 0-2 aan, waardoor LSVV geen vervolg kon geven aan de knappe zege op Lugdunum van vorige week (0-1). Van Diggele: ,,We kwamen de tweede helft tekort. Duindorp was, in tegenstelling tot de eerste helft, het tweede gedeelte van de wedstrijd veel feller. Het lijkt wel of we het tegen directe concurrenten laten afweten. Duindorp is geen hoogstaande ploeg, maar toch verliezen we dit seizoen twee keer van ze.”

Oefenmeester en boegbeeld Wim Mugge noemde de wedstrijd ‘een drama’.
,,Ik had al het bange vermoeden dat we niet dezelfde intensiteit zouden kunnen opbrengen als tegen Lugdunum. Helaas kreeg ik daar gelijk in. Dit was geen tegenstander om van te hoeven verliezen, maar kennelijk zijn we niet in staat om elke week hetzelfde op te brengen. Ik kan me voorstellen dat er Lugdunummers waren, die zich afvroegen ‘waarom wij wel de mouwen opstroopten tegen hun ploeg en een week later zo zwak voor de dag zijn gekomen.’ Ik kan ze geen ongelijk geven. Nee, ik had niet verwacht dat we ons dit keer zo eenvoudig naar de slachtbank zouden laten leiden.
We zullen de komende weken moeten gaan winnen, maar ik vrees dat we nacompetitie zullen moeten gaan spelen. Dat moet dan maar, want ik moet er niet aan denken om er direct uit te flikkeren. Het wordt meer dan de hoogste tijd dat diverse spelers zich eens gaan afvragen waarom het seizoen zo verloopt. Niet trainen, wel zaalvoetballen, regelmatig afschrijven, niet van huis mogen van de vrouw en noem maar op. Doodzonde, want nu hebben we onszelf in de nesten gewerkt.”

Door de nederlaag zullen de mannen van trainer Wim Mugge naar alle waarschijnlijkheid het seizoen moeten afsluiten met nacompetitie. Directe degradatie is ook nog steeds mogelijk, maar het gat van vier punten met Loosduinen is een ruime marge te noemen. De Leidse Studenten Voetbal Vereniging is zelf terug te vinden op plaats twaalf van de ranglijst met 23 punten, een gelijk aantal als nummer elf VV Leiden. Ook die ploeg wordt met de huidige stand verwezen naar de nacompetitie. Het verschil met Lugdunum, dat op een ‘veilige’ tiende plaats staat, bedraagt vier punten.

Volgend weekend ontvangt LSVV nummer negen Westlandia. De Leidenaren zullen nog een appeltje willen schillen met hun aanstaande tegenstander. Eerder dit seizoen werd er namelijk met 5-0 verloren in Naaldwijk.