ts-meerburgMeerburg- (zondag, 3A)- Jarenlang hikte Meerburg tegen de derde klasse aan. Aan het einde van het vorige seizoen kon de stap wel worden gemaakt. De frustratie van het lange wachten lijkt echter verleden tijd. De ploeg van Ben Kottenhagen verloor pas vier keer en is keurig vierde op de ranglijst.

Als nieuwkomer gaat Meerburg goed mee in de derde klasse. Naast de verfraaiing van het complex is het dus ook fraai wat er op het veld gebeurd. Toch?

,,Gezien de stand gaat het naar behoren en zoals gehoopt. Enkel is het voetbaltechnisch nog te wisselvallig. Wij doen vooralsnog lekker mee in de subtop, maar we moeten ons nog niet rijk rekenen. Eigenlijk zijn er maar twee ploegen in deze klasse die boven het maaiveld uitkomen en dat zijn Voorschoten’97 en SVLY. Het is bij ons moeilijk grijpbaar waarom het verval af en toe groot is. Ik laat de jongens er veel over praten, maar het is heel lastig om de vinger er achter te krijgen. Opbouwend is het soms voor verbetering vatbaar. Anderzijds moeten we ook onze beperkingen kennen. Opgeteld doen we het in elk geval goed. Het tweede staat stijf bovenaan in de reserve tweede klasse en wij staan in de top vier.”

Wat zijn de belangrijkste taken voor jou en de groep in deel 2?

,,Het voetbal moet dus beter worden, hoewel ik wel vond dat het in de laatste potjes al beter werd. Het is zaak om ons nu eerst veilig te spelen en daarna zien we wel wat er mogelijk is. Eerst dus nu een punt of tien halen.”

Wat kan je zeggen over de toekomst en Ben Kottenhagen?

,,Het is nog onduidelijk. Er komt bij ons een kleine aan dus er gaat het nodige veranderen. Ik zit al vanaf 2008 bij Meerburg. Tot nu toe heb ik interesse van buitenaf afgehouden en misschien ga ik er wel een jaartje tussenuit, een reële optie. Anderzijs; als er iets voorbij komt dat ik echt niet kan weigeren..dan zal ik het serieus in overweging nemen. Ik heb niet voor niets mijn TC1. Maar ik ben niet bang om uit de picture te raken als ik even geen plaatsneem op de bank. Alles staat dus nog open.”

Wat deed pijn aan de ogen en van welke pot werd je warm?

,,Tegen SEP thuis was het uien aan onze kant. Maar goed; dat wisten ze allemaal na afloop. Onze beste prestatie was bij SVLY. We hielden daar de nul en dat resultaat mocht er zijn. Ook over de laatste wedstrijd tegen Teylingen mochten we tevreden zijn. Met een zege in zo’n afsluitende pot kan je even lekker achterover leunen. We hebben nog geen duel gespeeld, waarin we de tegenstander uit onze buurt op de ranglijst omver speelden. En ik ben een type dat ook kan aangeven van zijn ploeg wanneer het brandhout was. Ik las laatst echter op deze site dat we zouden zijn weggespeeld tegen FC Lisse. Dat vond ik dan weer regelrechte onzin. Maar goed; elke trainer heeft zo zijn gedachtes over zijn elftal.

Welke ploegen gaan om de titel spelen?

,,Voorschoten is voor mij nog steeds de gedoodverfde kampioen. SVLY komt daar achteraan en vervolgens hoop ik op Meerburg, hoewel SJZ ook zonder meer een leuk ploegje heeft. Enkel denk ik dat zij in de breedte kwetsbaar zijn. En Concordia, die verwacht ik nog wel. Onvoorstelbaar voor mij dat zij al zoveel punten hebben verspeeld.”

Jullie start gaat straks interessant worden. FC Lisse thuis en Voorschoten uit.

,,Zeker, dan weten we meteen waar we staan. Met zes uit twee zouden we direct weer helemaal meedoen. En natuurlijk verheugen we ons al op SJZ. Van de wedstrijd bij ons heeft amper iemand iets gezien door de mist. Ik in elk geval zag heel weinig. Zonde, want er stonden wel bijna duizend mensen te kijken. Nu eerst wat oefenpotten met UVS 2, VEP en Roodenburg. De motoren gaan langzamerhand weer draaien.”

Meerburg, in cijfers:

Thuis: 7-12-8-12

Uit: 6-11-18-7

Totaal: 13-23-26-19

Grootste zege: 1-9 bij Moordrecht (uit)

Grootste nederlaag:  0-4 tegen SEP (thuis)