ts-roodenburgDe wedstrijd van afgelopen zaterdag tussen Roodenburg en Valken ’68 deed er eigenlijk niet meer toe. Valken heeft al een periodetitel op zak en moest vooral schadevrij de wedstrijd op Sportpark Noord door zien te komen, terwijl Roodenburg al was gedegradeerd. De 2-2 eindstand was dan ook niet het belangrijkste afgelopen zaterdag, het afscheid van icoon Patrick Heijmans des te meer.

Eerder verscheen al een uitgebreid interview met Heijmans op deze website, waarin hij terugblikte op zijn omvangrijke carrière. José Monfils, speler van Roodenburg, speelt al geruime tijd in het tweede elftal maar was speciaal voor deze wedstrijd weer beschikbaar voor het eerste elftal.

 ,,Ik leefde niet op één voet met de trainer (Patrick Kamperveen, red.)”, legt Monfils uit. ,,Het eerste elftal was, vind ik,  een beetje een zooitje. In het tweede was het leuker omdat de voetbalsfeer weer helemaal terug was. Maar ik heb geen kwade gevoelens, ik vond het leuk dat Heijmans me had gevraagd deze wedstrijd mee te doen. Vooraf had ik geld ingezameld voor zijn afscheidscadeau, een leren jack. Toen zijn dochter, mijn nichtje, met bloemen het veld op kwam moest Patrick toch wel even drie keer slikken, haha.”

Over de wedstrijd was niet veel te vertellen, vond Monfils. ,,Je wilt altijd winnen, dus ook deze wedstrijd. Maar dat was niet het belangrijkste zaterdag, we wisten toch al dat we gedegradeerd waren. Volgend jaar wilde ik eigenlijk weer in het tweede gaan spelen, maar Henk Buyn en Patrick Heijmans hebben me toch overgehaald om voor het eerste te gaan. Ik durf nog niet te zeggen of we snel weer terug zullen komen in de tweede klasse, maar we hebben wel een goede ploeg en Heijmans maakt ons alleen maar beter. Dus we gaan sowieso voor de bovenste plaatsen meedoen.”

Ook voor Valken ’68 stond er niets meer op het spel. De talentvolle doelman Erwin van der Nagel vertelde dat de wedstrijd tegen Roodenburg afgedaan kon worden als formaliteit: ,,Deze wedstrijd was helemaal niet interessant voor ons. We speelden met maar vier jongens die normaliter ook in de basis staan, voor de rest was ons elftal opgevuld met jongens uit het tweede en de A1. Natuurlijk wilden we wel gewoon winnen, maar in de tweede helft zakte het niveau ver weg. Zij bleven gaan en kregen uiteindelijk nog de beste kansen op de overwinning. Zeker die jongen die afscheid nam bleef maar gaan, maar voor de supporters was het geen leuke wedstrijd, denk ik.”

Van der Nagel kende Heijmans nog uit zijn periode in de jeugd bij Katwijk. Toen ging hij vaak bij het eerste elftal kijken en Heijmans maakte indruk: ,,Hij had natuurlijk van die lange haren, dat viel op. Ik vond het allemaal wel mooi, hoe zijn dochtertje met die bloemen het veld op kwam. Het was absoluut een mooi afscheid voor hem.”

Van der Nagel zelf zou naar de Katwijkse concurrent Quick Boys vertrekken, maar een blessure aan beide enkels verhinderde dat. ,,Dat is echt heel jammer. Ik heb geen idee hoe de blessure zich gaat ontwikkelen, maar drie keer volop trainen gaat me niet lukken. Bij Valken trainen we twee keer en ik vind het niet erg om te blijven. We zijn klaar voor de nacompetitie.” In de eerste wedstrijd moeten de Valkenburgers het opnemen tegen Zuidland, een onbekende ploeg voor het team van Andries Wendt. ,,Wij weten niets over hen”, bekent Van der Nagel. ,,Maar ik heb er alle vertrouwen in. We krijgen weer een hoop jongens terug en we bekijken het wedstrijd voor wedstrijd. Ik acht ons zeker niet kansloos. Of wij wat te zoeken hebben in de eerste klasse weet ik niet. Als je kijkt naar wat bijvoorbeeld Rijnvogels aan versterkingen binnenhaalt.. Wij betalen niet, dus dat is moeilijk concurreren. Maar we willen gewoon alles winnen en als we het halen, wordt het volgend seizoen een mooi avontuur.”

Overigens kwamen de doelpunten aan Leidse zijde op naam van Wesley Lancel en Benny Rhioues. Voor de Valkenburgers kwamen Joeri Driebergen en Sven Boonstoppel als doelpuntenmakers op het wedstrijdformulier.

Roodenburg: Van der Meulen, Leonora, Heijmans (85. Monfils), Boelee, Schreuder, Rhioues (78. Smit), E. Verkuylen, M. Verkuylen, Lancel, Aksoy, Siera (60. Jansen).
Valken’68: Van der Nagel, Owel (61.Van Duin), L. de Vries, Heemskerk, Haasnoot, Van der Ham (65. Bleijswijk), Boonstoppel (75. Vlieland), Varkevisser, Recica, Driebergen en H. de Vries.

{moduleid [384]}