ts-roodenburg(Zondag, 4A)- Het najaarszonnetje was een welkome gast aan de Kempenerstraat in Oegstgeest. De circa honderd toeschouwers van thuisclub ASC kregen namelijk geen doelpunt te zien. De club, Ajax-Sportman- Combinatie, kon zondagmiddag het verschil op de ranglijst met de zondagtak van Roodenburg  geen moment waar maken. 

 

De grasmat was niet goed bespeelbaar. ,,Het hoge gras was zeker in ons nadeel”, oordeelde Roodenburg-trainer Robin van Wieringen, die verder tevreden was met het gelijkspel spel van zijn ploeg. Vooral het houden van de nul stemde de bevlogen trainer tot tevredenheid. ASC-trainer Raymond Noordam was minder te spreken over de prestatie van zijn ploeg. ,,Vandaag verliezen we twee punten. We kregen verreweg de beste kansen.”

 

Vaak zijn doelpuntloze wedstrijden saai en niet hoogstaand. Ook dit duel voldeed aan deze criteria. Alleen in het laatste kwartier van deze wedstrijd was er meer beleving en kregen beide ploegen kansen om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen.

 

Eerst was het invaller Ward Buijze van de gastheren die na twee knappe acties de thuisclub op voorsprong kon schieten, maar faalde in de afronding. Roodenburg invaller Mohammed Bouchnafa kreeg vervolgens in de allerlaatste minuut de kans om de drie punten mee naar Leiden Noord te nemen maar wilde het te mooi doen.

 

Daarvoor konden beide doelmannen vooral van het zonnetje genieten. Trainer Van Wieringen die naar Oegstgeest was afgereisd om de drie punten mee naar huis te nemen, was vooral in het begin van de wedstrijd bezig zijn ploeg in de organisatie te laten spelen. Dit ging het opleidingselftal voor de zaterdagtak steeds beter af. De ploeg was de eerste helft gelijkwaardig aan de gastheren en kreeg zelfs de betere kansen.

 

Van Wieringen heeft er geen moeite mee dat spelers naar de zaterdagtak verhuizen. ,,Ik ben eerst en vooral Roodenburger.” Twee spelers die vorige seizoen nog in de zondagtak van Roodenburg acteerden, maakten opvallend genoeg zaterdag het verschil tegen DWO.

 

In de tweede helft ging de thuisploeg één op één spelen en werden de gasten steeds verder op eigen helft gedrukt. Roodenburg liet vooral steken vallen bij het gebruikmaken van de corner. Vooral de snelle Fouad M’kadmi kwam zo niet goed uit de verf. ,,Ik werd niet goed aangespeeld of onbewust over het hoofd gezien, maar we gaan zeker nog verrassen”, aldus de snelle buitenspeler.

 

Al met al een weinig verheffend duel zonder doelpunten, die niet op het netvlies bleef staan. De roodzwarten bezetten nu de vierde plaats met elf vergaarde punten uit zes duels. De Leidse ploeg is voorlaatste en heeft enkel Warmunda nog onder zich. De oogst na zes duels bedraagt vijf punten.