dinsdag, april 16, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgGedeeltelijke tevredenheid bij Patrick Heijmans

Gedeeltelijke tevredenheid bij Patrick Heijmans

-

ts-roodenburgRoodenburg heeft de eerste klip voor een succesvol seizoen weten te nemen. Aan de Gruttolaan in Koudekerk werd de thuisploeg met 0-2 verslagen. De trainers konden zich wel vinden in de marge die er na negentig minuten op het scorebord stond, maar plaatsten wel kanttekeningen.

Marcel Valk was van mening dat Koudekerk naar de mogelijkheden had gespeeld, maar daarmee kwamen zijn manschappen tekort tegen Roodenburg. ,,Roodenburg heeft meer kwaliteit in huis, hoewel wij weldegelijk de betere kansen kregen voor rust. We hebben de huid duur verkocht, zoals dat heet. Onze voorbereiding is niet vlekkeloos verlopen, maar vandaag heb ik zonder meer het beste Koudekerk gezien van de laatste weken. Als we dit wekelijks kunnen opbrengen en we zijn helemaal compleet dan kunnen we er een goed seizoen van maken. Daar ben ik van overtuigd. Hoewel ik niks wil afdoen op de zege van Roodenburg, denk ik wel dat zij moeten verbeteren wanneer ze een rol van betekenis willen gaan spelen.”

Die zienswijze werd gedeeld door Patrick Heijmans, hoewel de oud-speler ook kansen had gezien voor zijn eigen ploeg in de eerste helft. ,,Omdat we na de pauze vlot op 0-2 kwamen, was het wel gedaan en hebben we het volwassen uitgespeeld.”

Wesley Lancel opende vanaf grote afstand de score waarbij Rob Platteel, weer terug op het Koudekerkse nest, niet juist opgesteld leek te staan. Rian Rosier was verantwoordelijk voor het tweede Leidse doelpunt. Lancel miste vervolgens nog een strafschop, maar de zege kwam niet meer in gevaar voor de Roodenburgers.

Heijmans ging verder met zijn betoog: ,,Ik denk dat zij hoopten op een gelijkspelletje. Omdat we verzuimden de kansen af te maken, haalden ze de rust met 0-0 en daar waren ze best tevreden mee. Aan de andere kant had Koudekerk ook zomaar met 1-0 kunnen gaan rusten, zo eerlijk moet ik ook zijn. Na rust kwamen we op 0-1, maar daar sta ik nu nog van te kijken. Ik dacht ‘wat gaat die gekke Lancel nu doen, dat kan helemaal niet’. Maar het kon dus wel en daardoor kregen we de overhand en scoorden ook snel de 0-2, terwijl zij even daarvoor de 1-1 hadden kunnen maken. Als we vervolgens die pingel hadden gemaakt, was een grote uitslag mogelijk geweest. We waren vaak te slordig en zijn niet blijven voetballen. Over de 0-2 kan ik al met al tevreden zijn en ik vind ook dat we onszelf zwaar tekort hadden gedaan wanneer we hier niet gewonnen zouden hebben.”

Opstelling Roodenburg: Van der Pluym, Langerak, Rhioues, Arnoldus (Boelee), Hooidonk, Koelink, Verkuylen, Ali Elbakourri (bok), Lancel(Henzing), Rosier, Ravensbergen.