Het is tegenwoordig nog maar weinig Leidse voetballers gegund en dan doel ik op het spelen van een afscheidswedstrijd. Maar voor Patrick, “die fijne gozer ” werd door velen een uitzondering gemaakt. Het werd een weerzien van vele oude bekenden. Oud Roodenburg tegen Oud Lugdunum.

Iedereen wilde meedoen, want ieder team bestond zo’n beetje uit 2 elftallen. Na een kwartier werd het ene gedeelte vervangen door verse stoottroepen. Dat was ook het geval met de scheidsrechters, in de eerste helft floot Piet Labrujere, in de tweede helft nam Dik Jol de leiding over.

Roodenburg speelde een beetje op de counter, Lugdunum oogde fitter. Na een kwartier stond het al 2-0 voor de Kikkers en in het achterhoofd bij menig Roodenburg kwam de gedachte op. Het gaat toch niet zo als met de afscheidswedstrijd van Johan Cruijff?  AJAX – Bayern Munchen 0-8!!! Staande bij de dug-out van Lugdunum was al hoorbaar, we laten die gasten toch zeker niet winnen?

Roodenburg won niet, de eindstand was en bleef 2-0. Dick Jol beëindigde de wedstrijd door Patrick Heijmans de rode kaart voor te houden.  Een groot applaus klonk op. Er waren bloemen en er was feest. Spelers, supporters, coaches, sponsors, voorzitters van diverse Leidse clubs, alles en iedereen was aanwezig. Elk Leids voetbaldier voelde zich aangetrokken om op zijn feest te zijn. Want Patrick was een graag geziene gast bij menig Leidse club. Tijdens de optredens werd er ook nog gerapt. En tevens een lied geschreven door zijn beste voetbalvrienden, het vertelde ons precies wie Patrick was.

Een feest kan alleen maar worden gevierd als er iets georganiseerd wordt. Fer van Kampen en  Rinus de Bruin hebben zich voor dit feest ingezet. Maar we mogen zeker de mensen van de kantine niet vergeten. Er was een koud buffet in het jeugdhonk en de mensen achter de bar hebben overuren gemaakt. En natuurlijk onze fotograaf Dave Neuteboom, die samen met Otto de Jonge van Lugdunum het een en ander op de gevoelige plaat heeft vastgelegd.

Langs deze weg willen wij iedereen bedanken, die heeft meegewerkt aan deze gedenkwaardige wedstrijd.

Het bestuur van vv Roodenburg, mede namens feestvarken Patrick Heijmans.

{moduleid=[390]}