ts-roodenburgRoodenburg had geen kind aan hekkensluiter Kamerik (8-3), maar trainer Patrick Heijmans was toch allerminst tevreden. ,,Met alle respect, maar tegen een dergelijke tegenstander mag je geen drie goals tegen krijgen. Daarnaast gaven zij voor rust drie cadeautjes anders is het gewoon 2-2 halverwege.”

 

Zonder dus groots te spelen stokte de Leidse teller bij acht doelpunten, die op naam kwamen van Youssef Haraoui (2), Abdul Ali Elbaroudi, Marvin Bok, Rian Rosier, Donny Olivier, Alex Jansen en Mohammed Elhamami.

 

Roodenburg Valken mei 2012 6Heijmans (op de foto nog als speler) nogmaals: ,,Kamerik is simpelweg een vierdeklasser. Met alle respect natuurlijk, maar ik denk niet dat zij een wedstrijd gaan winnen. Het is een leuke, gezellige vriendenploeg. Dan is het kwalijk wanneer je mee gaat in hun niveau. Van zo’n ploeg moet je met 12 of 13-1 winnen en dan doe je het leuk. Dus laten we vooral niet trots zijn op de nu bereikte cijfers. Hun trainer gaf ook eerlijk aan dat ze ‘per ongeluk waren gepromoveerd’.”

 

Verdediger Jose Monfils verkeerde ook niet in een hosannastemming ondanks de ruime overwinning. ,,Ze hebben twee leuke spitsen, maar voor het overige hebben we ze op alle fronten afgetroefd en dat was op zich geen wereldprestatie. Kamerik hoort simpelweg niet thuis in deze klasse.”

 

Toch moest Mario van der Pluym drie keer vissen en redde hij volgens zijn trainer zelfs nog drie keer bekwaam in een 1 tegen 1 situatie. Monfils had het ook gezien en wist wel te vertellen hoe het kon dat Roodenburg zelfs nu drie keer moest aftrappen na een tegengoal.

 

,,Dat is concentratieverlies. Ik kan het niet anders omschrijven. Het gebeurde helaas al veel vaker in deze competitie. Wij scoren altijd wel, maar we krijgen de goals veel te makkelijk tegen. Het gekke is dat wij zodra we één op één gaan spelen het veel beter gaat. We hadden ook gevraagd aan de trainers om zo te starten, maar dat vonden ze te link. Het is in elk geval voor iedereen duidelijk dat het anders moet, want anders gaat Roodenburg niet bij de eerste drie eindigen.”

 

Monfils was over zichzelf allerminst tevreden. Een zelfkritische voetballer dus. ,,Ik werk er wel hard voor, maar op de een of andere manier gaat er veel fout in de voortzetting. Soms schiet ik een bal zomaar uit. Het zal vast tussen de oren zitten. Ik moet echter beter gaan spelen. We hebben een brede selectie en de trainers hebben een keuze. Gezien onze wisselvalligheid zijn er denk ik maar vijf zeker van hun plaats. Het gaat met horten en stoten in de competitie en vooralsnog staan we op en plek waar we horen te staan. Volgende week krijgen we een echte graadmeter met Zwammerdam. Dan kunnen we een stap zetten.”

 

Dit seizoen is Monfils tot aanvoerder gebombardeerd. De aanvoerdersband bevalt hem wel. ,,Vorig jaar was er veel negativisme en dat moest eruit. Op dat gebied heeft Roodenburg al wel stappen gemaakt. Er wordt meer geaccepteerd en ik kan daar wel een rol in spelen.”

 

Vooralsnog is Floreant de te kloppen ploeg en heeft de Leidse formatie al een achterstand van negen punten, hoewel er wel eenmaal minder werd afgetrapt. ,,Dat is wel een prima ploeg, maar hun selectie is niet zo breed. Die gaan echt nog wel punten verspelen en daar moeten we van profiteren. Oh nee, het woord kampioenschap neemt niemand hier in de mond. We hebben tot nu toe teveel slechte wedstrijden gespeeld. Het zal veel beter moeten. Aan de andere kant, de weg is nog lang en er is nog niets aan de hand. Met Youssef en Ali hebben we er talent bij gekregen en zij worden steeds beter. Wij moeten in staat zijn om verder te klimmen op de ranglijst. Maar dat Kamerik geen graadmeter was, dat is zo klaar als een klontje.”

 

Opstelling Roodenburg: Van der Pluym, Monfils, Leonora, Koelink, Hooidonk, Jansen, Verkuylen, Bok, Rosier, Elbaroudi, Haraoui.