HomeRoodenburgInterviews RoodenburgMario van der Pluym: ,,We zijn verkeerd begonnen’’

Mario van der Pluym: ,,We zijn verkeerd begonnen’’

-

ts-roodenburgRoodenburg heeft de overwinning op Koudekerk geen vervolg kunnen geven. Op het eigen Sportpark Noord verloren de sleutelstedelingen met 2-4 van Floreant. Benny Rhioues kreeg na een half uur spelen de rode kaart voorgehouden na een overtreding op een doorgebroken speler. De laatste man zag de bal ook nog op de stip belanden. De penalty werd vervolgens benut.

,,We zijn verkeerd begonnen’’, aldus goalie Mario van der Pluym. ,,We hebben ons teveel aangepast aan onze tegenstander. Floreant mocht het spel maken, terwijl wij een veel betere selectie hebben. Onze trainer (Patrick Heijmans, red.) gaf na de wedstrijd aan dat hij een fout had gemaakt. Hij was er dan ook helemaal ziek van, maar wij vonden zelf dat de ploeg heeft gefaald. Gelukkig gebeurt dit in speelronde twee en niet op het einde van de competitie. We weten nu dat we moeten uitgaan van onze eigen krachten.’’

,,We kwamen 1-0 achter en speelden met tien man. Heel discutabel die beslissing, want even daarvoor werd er een overtreding gemaakt op Benny (Rhioues, red.). Je zag de scheidsrechter ook twijfelen na het geven van die penalty en de rode kaart. In de pauze hebben we alles omgegooid, toen we al met 1-3 achter stonden. We gaven meer druk en daar had Floreant moeite mee. Ze konden alleen nog maar de bal naar voren schieten.’’

Wesley Lancel, voor de rust ook al succesvol,  maakte vlak na rust de 2-3 uit een vrije trap, maar de bezoekers uit Boskoop brachten de marge in de slotfase weer op twee uit een counter. ,,Ze hadden een hele gevaarlijke linksbuiten. Hij scoorde drie keer. Het was lastig voetballen met tien man, maar we hebben de tweede helft wel laten zien dat we dan alsnog goed kunnen voetballen.’’

,,De hosannasfeer is nu even afgelopen. We staan weer met beide benen op de grond na een goede voorbereiding en de winstpartij in de openingsronde. Volgende week moeten we knallen tegen Rohda.’’

Zoals gezegd was Heijmans van slag af na de wedstrijd. ,,Ik trek het boetekleed aan. Door mijn aanpassingen zijn we in de eerste helft in de problemen gekomen en daar baal ik verschrikkelijk van. Daar ben ik zomaar dagen ziek van. Van deze tegenstander hoeven wij echt niet te verliezen en toch staan we met lege handen. Ze hebben best een leuke, voetballende ploeg waarbij het vooral draait om hun nummers negen en tien. Daar niet van hoor, maar we hebben in de tweede helft laten zien dat we zeker niet voor hen onderdoen. Het is enkel vreemd, maar dat zie je zo vaak, dat we beter gingen spelen met tien man dan daarvoor. Ik hoop dat dit een incident was. Zeker ook voor mij, want ik heb niet goed gehandeld. En dan kunnen ze tegen mij zeggen dat het een leermoment is voor een trainer, maar daar koop ik weinig voor. Nee Patrick, dit heb je niet goed gedaan.”