artikel image Roodenburg 1(Zaterdag, 3A)-Na de teleurstellende nederlaag tegen Haagse Hout herstelde Roodenburg zich in de derde klasse op het eigen complex ten koste van DWO (5-2). In de Leidse gelederen was er ook een plekje ingeruimd voor Michael van Kooperen. De Roodenburger moest ruim een jaar toekijken, maar is ondertussen weer fit. Helaas voor de middenvelder kwam er zaterdag wel weer een vroeg einde aan zijn wedstrijd.

 

De Leidenaren kwamen vroeg op voorsprong via Rian Rosier, maar na een dekkingsfout voor rust en een penalty tegen (boosdoener in de ogen van de arbiter was Benyounes Rhioues die geel kreeg, red.) na de pauze keek de formatie van Patrick Heijmans tegen een achterstand aan. Daarna toonden de blauwzwarten karakter en werden de bezoekers onder de voet gelopen door doelpunten van Abdel Ali Elbaroudi, die later nog een rode kaart kreeg, Wesley Lancel (2 goals, op archieffoto) en Alex Jansen. Heijmans was in zijn nopjes met de ruime overwinning, maar dankte ook doelman Mike Armitage. ,,Hij verving onze vaste keeper Mario van der Pluym en heeft ons in de eerste helft op de been gehouden.”

 

Heijmans had dus een andere middag kunnen beleven, maar na de pauze kwam het dus toch nog goed voor zijn equipe. ,,DWO is ook geen verkeerde ploeg, met veel lopende mensen. Deze drie punter is van groot belang, want nu blijven we volgen. Floreant doet het tot nu toe uitstekend, maar ik verwacht dat zij wel punten gaan verspelen. Paul Pikaar moet het daar doen met een krappere selectie. Wat dat betreft hebben wij meer mogelijkheden. Helaas zijn we nog te wisselvallig, maar daar wordt druk aan gewerkt.”

 

Roodenburg Valken mei 2012 29Bij de Leidenaren speelde Van Kooperen weer eens mee en vanzelfsprekend was dat voor hem een gelukzalig moment. ,,In een bekerduel met Lugdunum heb ik in de voorbereiding van het seizoen 2011/2012 mijn kruisband afgescheurd en dat betekende einde oefening. Na de operatie (13-10-2011, red.) moest ik revalideren en dat zou zo ongeveer een seizoen gaan duren. Dat klopte, want ik heb nu de voorbereiding weer meegemaakt.”

 

Toch kwam zijn naam niet voor op het wedstrijdformulier de voorbije weken, maar dat had een andere oorzaak. ,,Ik kreeg een nogal zware straf in de bekerwedstrijd met UDO. Een schorsing van vier wedstrijden was mijn deel en daardoor zat ik vorige week pas weer bij. Toen ben ik een kwartiertje ingevallen tegen Haagse Hout. Dat was echt brandhout. Gelukkig mocht ik nu starten, maar dat duurde nog geen halfuur. Bij een sprintduel wilde ik de bal terugkoppen op onze keeper, maar ik kreeg een duwtje en toen voelde ik mijn hamstring. Alsof er van achteren een mes in was gezet. Ik hoop niet dat het mij al te lang gaat kosten, want ik ben eigenlijk fitter dan ooit tevoren. Negen maanden sportschool werpt wel zijn vruchten af. Soms had ik er veel moeite mee, want je wilt natuurlijk wel gewoon spelen. Als ik echter nu zie hoe ik er voor sta dan kan ik niet anders zeggen dan dat ik blij ben dat ik heb volgehouden. Ik moet nu enkel weer niet te snel willen, want dat is link met de blessure die ik nu dus opgelopen heb. We gaan van de week maar weer eens langs de fysio.”

 

Net als zijn trainer was Van Kooperen vooral te spreken over de tweede helft en dan met name over de inbreng van de invallers. ,,Eerst moet ik zeggen dat Mike het uitstekend heeft gedaan in de eerste helft. Door zijn keeperswerk bleven we in leven. De trainer bracht na de rust twee nieuwe vleugelspelers in (Abdel Ali Elbaroudi en Youssef Harroui, red.) en zij hebben de wedstrijd voor ons gekanteld. Heel positief natuurlijk dat spelers van de zondagtak de stap naar de zaterdag maken en dan een meerwaarde hebben. In kort tijdsbestek werd de 1-2 omgetoverd naar 4-2 en zij zijn eigenlijk niet meer gevaarlijk geweest.”

 

Roodenburg poetste de wanvertoning van Haagse Hout dus weg en kijkt weer omhoog. Van Kooperen weet wel waar het aan ligt bij zijn ploeg. ,,Wij hebben zat individuele kwaliteiten, maar op mentaal vlak en qua instelling zit het bij ons niet altijd goed. Soms lijkt de wil te ontbreken en dat is vanzelfsprekend heel erg kwalijk. Als wij wel met de juiste instelling het veld in gaan, kunnen we in deze klasse van iedereen winnen. Met alle respect voor de tegenstander, maar die nederlaag van vorige week is ronduit belachelijk en om je voor te schamen.”

 

Op het gebied van mentaliteit valt er op Van Kooperen niets te mopperen. ,,Net als de trainer dat voorheen had, ben ik ook een jongen die het moet hebben van een juiste wedstrijdmentaliteit. Patrick hamert er ook elke week weer op, maar sommigen hebben er veel problemen mee. Hopelijk gaan we op dat terrein winst boeken. Dan speelt Roodenburg op zeker mee om de bovenste plaatsen.”

 

Opstelling Roodenburg: Armitage, Monfils, Boelee, Rhioues, Hooidonk, Van Kooperen, Koelink, Verkuylen, Bok, Lancel, Rosier.

Invallers: Jansen, Elbaroudi en Harroui.