interview167x60Sinds kort heeft de zondagtak van Roodenburg een nieuwe trainer. Ramon Paardenkooper kon het trainersvak niet langer combineren met zijn werk, waarna Mo Rahou bereid werd gevonden om zijn taken over te nemen voor de rest van het seizoen. De evenzo voetbalmaffe Mo Rahou wil met Roodenburg in de resterende wedstrijden op gaan voor een periodetitel.

Al op zijn vijfde levensjaar kwam Mo Rahou bij zijn eerste club terecht. Het blauw en oranje van het toenmalige Leidse LDWS stond aan de basis van een reeks clubs die volgden. Al snel pikte Sparta het talent op. Het vervoer richting Het Kasteel leverde op een zeker moment een probleem op, waarna UVS zijn nieuwe uitdaging werd. Na een leuke tijd daar kwam hij terecht bij FC Lisse onder Mario Koswal. Bij de bollenstreekclub scoorde hij aan de lopende band en clubs als Roda JC, NEC en Excelsior meldden zich voor de grillige speler. Uiteindelijk streek hij neer bij Telstar waar Simon Kistemaker de lakens uitdeelde. Tonegido was de volgende in de rij, maar na een jaar zonder basisplaats verkoos Rahou terug te keren naar FC Lisse. Vervolgens kwam Ter Leede om de hoek kijken. Door werkzaamheden moest hij in zijn tweede jaar een stap terug doen en speelde hij het seizoen uit bij FC Boshuizen. Vervolgens werd hij door Arie Lagendijk binnengeloodst bij FC Rijnvogels. De geboren Marokkaan ging daarna terug naar FC Boshuizen.

Rahou kwam bij FC Boshuizen niet meer aan voetballen toe vanwege een blessure. Wat is het probleem?

,,Er was eigenlijk maar één probleem en dat is een blessure. Vorig seizoen heb ik nog gespeeld, maar dit seizoen was het foute boel. Ik bleef maar last houden van een kuitblessure. Bezoeken aan doktoren, de fysio en foto’s laten maken. Dat kostte veel energie en tijd. Al met al heb ik zes keer een verrekking gehad en driemaal een scheurtje in de kuiten. Daardoor werd mij geadviseerd om rust te houden en enkel een beetje te fietsen.”

Maar hoe kom je dan als speler van FC Boshuizen uit als trainer bij Roodenburg?

,,Ik was al trainer van de A1 bij Roodenburg en bezig met de cursus TC 3. Helaas heb ik die niet af kunnen maken, omdat ik een ongeval met de auto heb meegemaakt in november. Iemand knalde op mij op de snelweg. Ik heb een paar dagen in het ziekenhuis gelegen, maar gelukkig is het meegevallen. Wel heb ik nog steeds last van mijn schouder. Daar krijg ik nu fysio voor. Op een zeker moment is het balletje gaan rollen en ben ik benaderd door Roodenburg. Veel van de spelers daar kennen mij al en ik werk met jongeren in de wijk waar Roodenburg huist. Ze vroegen of ik trainer wilde worden. Volgend jaar of nu al. Voor volgend jaar weet ik dat nog niet, maar ik heb deze kans aangegrepen. Dat was nu ruim twee weken terug. Ik ben nu eenmaal voetbalziek. Omdat ik toch niet kan voetballen met die blessure is dit een prima alternatief. Van stil zitten word ik gek.”

Hoe ben je ontvangen door de groep?

,,Ik ben vorige week dinsdag aan de gang gegaan. In de wandelgangen hadden ze het al gehoord en ze waren er heel blij mee, omdat een aanzienlijk deel mij al kent. Ze hebben een hoge pet van me op en hadden mij al eerder gevraagd naar Roodenburg te komen. Ze waren er superblij mee. Niet vanwege het vertrek van Ramon, voor alle duidelijkheid.”

Kan je iets vertellen over je aanpak?

,,In een week tijd is er al best veel veranderd. Ik ben streng voor ze. Dat heeft deze groep ook nodig. Er staat absoluut een leuke groep en we hebben verwachtingen naar elkaar uitgesproken. Hoge verwachtingen. Dit alles op basis van wilskracht, acceptatie en doorzettingsvermogen. Met die facetten gaan we aan de gang en we hebben afgelopen zondag een start gemaakt met winst tegen Gol Sport. Vanaf de zijkant hebben de toeschouwers kunnen zien dat we er voor 100% voor gaan. De klik is er en vanaf nu moet er elke zondag keihard worden gewerkt. Dan moeten we mee kunnen doen voor de periodetitel.”

Ben je wel op de hoogte van de tegenstanders?

,,Eerlijk gezegd nauwelijks. Let wel, wij onderschatten niemand. Ik zal achter de jongens moeten aanrijden naar de uitwedstrijden, want ik weet niet waar die clubs vandaan komen en waar het ligt. Ook al kom ik uit deze regio. Dit team moet uitgaan van de eigen kwaliteiten, zoveel is zeker voor mij.”