vrijdag, april 19, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRahou heeft het prima naar zijn zin als trainer, maar wil zelf...

Rahou heeft het prima naar zijn zin als trainer, maar wil zelf spelen

-

ts-roodenburgEerder dit seizoen leed Roodenburg een smadelijke nederlaag in Warmond (8-2), maar dit keer was het de beurt aan de ploeg uit Leiden-Noord om Warmunda omver te kegelen (6-0). Mimoun Rahou scoorde een hattrick (zijn tweede binnen zeven dagen), terwijl Rachid Oulgout, Mohamed Elhamami en Blouh de ploeg van Egmond Blinker verder pijn deden.

In vijf maanden tijd is er dus veel veranderd en de trainer van de Leidenaren heeft daar wel een verklaring voor. ,,Heel lang zit ik hier nog niet, want eerst heeft Ramon Paardenkooper op de bank gezeten. Het was mijn doel om er een hechte eenheid van te maken. Ik ben zelf een speler die vertrouwen nodig heeft en als trainer weet ik dus dat het van groot belang is om spelers vertrouwen te geven. Ik heb het lef gehad om rotte appelen uit de mand te stoten en sindsdien is er heel veel spelvreugde gekomen. Het is tegenwoordig zelfs gezellig druk en de mensen geven ons complimenten.”

Roodenburg altior 4 mrt 2012 11Toch waren de resultaten na de winterstop niet allemaal om over naar huis te schrijven, maar door de winst op Warmunda stegen Rahou en Roodenburg wel op de ladder ten koste van FC Rijnland, Gol Sport en Kickers’69. Dat Roodenburg niet meer punten heeft, vind Rahou jammer maar hij heeft er wel een uitleg voor.

,,We zijn een ander systeem gaan spelen en het acceptatievermogen is heel groot geworden. Ik vind het belangrijk dat spelers hun verantwoordelijk pakken en ook verantwoordelijk nemen voor anderen. Het enige minpunt is geweest dat we in bepaalde wedstrijden teveel individuele fouten hebben gemaakt. Zo verloren we van de kampioen. De trainer van MMO vond toen ook dat wij recht hadden op een punt. Dus we zijn heus echt veel sterker geworden. Ik weet ook zeker dat we een periodetitel hadden kunnen pakken of mee hadden kunnen doen bij de bovenste ploegen wanneer er eerder beseft was dat we veel meer kunnen. Als je alleen al ziet hoe er tegenwoordig getraind wordt, dat is echt klasse. Er is discipline en er wordt niet meer geblèrd. Ik neem als voorbeeld Mustafa Amghar. Dat was een lastige jongen, maar die gaat nu voorop in de strijd en doet het wekelijks fantastisch. Er is weer houvast. Iedereen heeft het naar zijn zin en dat is de basis.”

Toch gaat Rahou al bijna weer afscheid nemen van Roodenburg. Niet omdat hij het niet naar zijn zin heeft. Integendeel, maar Rahou is nog steeds voetballer.
,,Ik ben 29 en ben door een k.tblessure lange tijd uitgeschakeld geweest. Nu ben ik weer fit en wil ik spelen. Ambitie zit in mij en ik wil zelf nog aan de bak komen. Het liefste bij een hoofdklasser of een eersteklasser, want dat niveau kan ik aan. Er was al wat belangstelling, maar het is nog niet concreet. Bij FC Boshuizen zal ik niet terugkeren, nee. Volgend seizoen wil ik weer spelen. De club en de jongens hebben nog wel gevraagd of ik door wil gaan, maar dat kan ik niet maken ten opzichte van mijn vrouw. Ik ben pas getrouwd en ik kan niet en de hele week trainen, op zaterdag spelen en op zondag op de bank zitten bij een club. Ik gun Roodenburg zeker wel het beste en hoop dat deze groep doorgaat. Er zit muziek in. In korte tijd heb ik een band opgebouwd en dat voelt heel goed aan.”

Rahou noemt wel wat clubs en gaat voor de hoofdklasse of de eerste klasse. ,,Dat niveau kan ik aan. Als ik bij een nieuwe club maar vertrouwen krijg en als er gerechtigheid is en geen gesol. Ik ben nu eenmaal een type dat rechtvaardigheid hoog in het vaandel heeft staan.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read