ts-roodenburg(Zaterdag, 3A)- Roodenburg is nadrukkelijk in de achtervolging op het tot nu toe ongenaakbare Floreant en het ijzersterke Be Fair. De inhaalwedstrijd tegen Oegstgeest werd met 3-2 gewonnen, waardoor de Leidenaren nog zes punten achterstand hebben op de Boskopers en drie op de ploeg van Ramon Hageraats. Oegstgeest werd op deze site al onder de loep genomen, maar ook bij Patrick Heijmans en Benny Rhioues peilde onze redactie de stemming.

 

Eerst kwam Rhioues aan het woord. De verdediger was vorig seizoen nog de meest constante waarde, maar heeft het dit seizoen veel moeilijker. Tegen Oegstgeest viel hij even na rust in voor Alex Jansen. Hij zag en ondervond in Oegstgeest een geduchte tegenstander.

 

,,Ik vond de eerste helft van onze kant nog redelijk goed. We kwamen op prettige momenten aan onze doelpunten, maar na de rust kregen we het steeds lastiger. Zij hadden een felle start na de pauze en na de 2-1 moesten we alle zeilen bijzetten. Oegstgeest werd de bovenliggende partij, maar wij kunnen altijd blindvaren op de snelheid van onze flankspelers. Uiteindelijk gaf dat de doorslag.”

 

Vorige week won Roodenburg van Lugdunum en toen voetbalden de blauwzwarten makkelijker vond de centrale verdediger. ,,In die wedstrijd waren we veel balvaster en kregen we de controle over de wedstrijd. Dat lukte nu niet, omdat we de bal vaak snel kwijt waren. Ik vond ons moeizaam spelen, maar dan is het toch lekker om geen puntverlies te pakken.”

 

Roodenburg kan zich ook niet al teveel frivoliteiten veroorloven in de stand, want de twee ploegen boven Roodenburg maakten indruk in de eerste seizoenshelft. Roodenburg kan nog wel korter komen te staan voordat de winterpauze aanbreekt.

 

,,We spelen nog tegen Ariston en VV Leiden. Deze twee ploegen staan laag en wij moeten in staat zijn om zes punten te pakken. Toch moeten we niet denken dat eventjes te doen, want op die manier zijn we er ook bij Haagse Hout vanaf gegaan. Mochten we die potten winnen dan kunnen we verder aansluiten, want Be Fair en Floreant spelen ook nog tegen elkaar in december.”

 

Zoals gezegd belandde Rhioues op het tweede plan, maar zo langzamerhand schurkt hij weer tegen de hoofdmacht aan. Klagen is hem vreemd.

 

,,Ik was langere tijd niet in de grootste vorm en op en zeker moment kom je er dan naast te staan. Vervolgens begon Roodenburg te winnen en stond het elftal goed. Dan is het toch logisch dat een trainer je er even buiten houdt? Ik ben nu op de weg terug en wacht mijn kans wel af. De trainer is daar heel transparant in en geeft aan dat het een kwestie van tijd is voordat ik mijn basisplaats weer kan pakken. Ik heb in het tweede gespeeld en dat is bepaald geen straf. Een goed team met leuke voetballers. En het tweede staat ook nog eens bovenaan. Ik ben een type speler dat zelf als eerste erkent of het slecht gaat. Dus nee hoor, ik begrijp de keuze tot nu toe van alle kanten.”

 

Heijmans was gelukkig met de overwinning, omdat ook hij had gezien dat Oegstgeest niet was gekomen om puntloos huiswaarts te keren.

 

,,Zij dicteerden het spel, daar ben ik eerlijk in. Wij speelden onzuiver en paniekerig en met die speelwijze brachten we onszelf in de problemen. Zij speelden met veel druk, maar gelukkig voor ons kwamen er weinig kansen voort uit hun veelvuldige balbezit. Mario (Van der Pluym, red.) heeft 1 goeie redding hoeven te verrichten. Wij kregen wel kansen en prikten tweemaal raak via Yoessef Harroui en Ali Elbarroudi. Hun snelheid is een wapen voor ons. Toch kwam Oegstgeest terug en die 2-2 verdienden ze ook wel. Aan de andere kant kwamen ze goedkoop aan een pingel (een vermeende handsbal van Jose Monfils, red.) en bij 2-1 kregen wij de kansen op 3-1 en dan hadden we nog veel verder kunnen uitlopen.”

 

Na de 2-2 vond enkel Roodenburg nog een keer het net en dat was andermaal via Elbarroudi, dit keer op fraaie wijze, nadat hij al wat mogelijkheden had laten liggen.

 

Opstelling Roodenburg: Van der Pluym, Monfils, Koelink, Leonora, Hooidonk, Jansen (Rhioues), Verkuylen (Bok), Boelee (Visbeen), Harroui, Rosier, Elbarroudi).