artikel image Roodenburg 2Roodenburg (za.) moest in haar laatste uitwedstrijd van het seizoen afreizen naar Den Haag. Tegenstander was RAS, dat de laatste wedstrijd nog vol aan de bak moet tegen koploper DSVP om nacompetitie te kunnen ontlopen. RAS speelde dus nog om de knikkers, terwijl Roodenburg het seizoen nog een beetje waardig wil afsluiten.

De wedstrijd ontrolde zich zoals zoveel wedstrijden verliepen voor de Leidenaren dit seizoen. Roodenburg kwam al vroeg op achterstand, maar daarna werd de wedstrijd gecontroleerd en had de uitploeg lange tijd het betere van het spel. Deze dominantie werd beloond met een fraaie treffer van Kamal Belkerma. Maar nadat aanvaller Idris Pakasa geblesseerd het veld moest verlaten, was de koek op voor de Leidenaren. Men was immers maar met elf man afgereisd naar Den Haag en dit kon er dus ook nog wel bij. Uiteindelijk gaf het scorebord na negentig minuten 5-2 aan en is het aan Roodenburg om nog wat te maken van de laatste thuiswedstrijd tegen Valken ’68.

Benny Rhioues- wel een constante waarde bij de Kooibewoners- was duidelijk in zijn commentaar: ,,Ook zaterdag hebben we weer niet slecht gespeeld. We hadden na de vroege achterstand het betere van het spel, maar na het uitvallen van Pakasa wisten we geen echte vuist meer te maken. Belkerma miste dan nog wel een grote kans en Adem Aksoy raakte nog de paal, maar het mocht niet meer baten. We zijn vandaag met exact elf man naar Den Haag afgereisd, omdat momenteel alles op het tweede elftal wordt gezet. Zij doen immers nog volop mee om de prijzen.”

Rhioues wist daarnaast wel te benoemen wat de Leidenaren dit seizoen heeft opgebroken: ,,We zijn dit seizoen mentaal gewoon tekortgeschoten, zo eerlijk moeten we zijn. We hebben bij vlagen prima voetbal gespeeld, maar hebben veel wedstrijden in de slotfase uit handen gegeven. Te veel koppies gingen te snel hangen en dat wordt gewoon keihard afgestraft in de tweede klasse. Daarnaast hebben we bijna nooit in een vaste samenstelling gespeeld en misten we een echte killer voorin die vijftien tot twintig goals in een seizoen maakt.”

Wel is Rhioues optimistisch over het komende seizoen: ,,De selectie blijft grotendeels intact en er komt een aantal goede spelers terug. Daarmee doel ik vooral op Robin Ravensbergen, Marvin Bok en Mario van der Pluym. Na een uitstapje naar VV Leiden te hebben gemaakt, kwamen zij tot de conclusie toch echt wel over een Roodenburg-hart te beschikken. Ik vind dat we volgend jaar zeker mee moeten kunnen doen om de prijzen en dan zien we wel waar het schip strandt. Bovendien hoop ik dat we voor eigen publiek nog wat kunnen laten zien in de laatste thuiswedstrijd tegen Valken ’68.”