artikel image Roodenburg 2Vorig weekend wist het subtopper Zevenhoven nog op 2-2 te houden, nadat het eerst 2-0 achter had gestaan. Zaterdag pakte Roodenburg weer een punt, maar dit keer hadden het er echt drie moeten zijn, omdat de Leidenaren ruim 70 minuten tegen 10 man van MVV ’27 voetbalden.

Na achttien minuten kwam de thuisploeg met 10 man te staan, nadat de laatste man van de Maaslanders een doorgebroken speler neerhaalde. Vervolgens was Roodenburg niet de betere ploeg, maar kreeg het wel de betere kansen. Zo voorkwam de keeper van MVV ’27 onder andere dat Wesley Lancel de openingsgoal kon maken. Een kwartier na rust kreeg de ploeg van Patrick Kamperveen echter zelf het deksel op de neus: 1-0. Bennie Rhioues voorkwam vlak voor het einde dat zijn ploeg met lege handen naar huis ging.

,,Erg teleurstellend natuurlijk’’, sprak Marcel Langerak, de reserveaanvoerder van de Roodenburgers. ,, Als je zo lang tegen 10 man voetbalt, moet je die wedstrijd gewoon winnen. Gelukkig pakken nog een punt op het laatste moment, dus dat is wel positief. Het teleurstellende aan het hele verhaal is dat wij afgelopen week gewoon tweemaal hard hebben getraind en dat het er nu dus eigenlijk weer niet uitkomt. Het loopt gewoon niet bij ons, maar goed, je moet ook een beetje geluk hebben; net zoals tegen MVV. Dit was nou juist een wedstrijd waar we de drie punten hadden kunnen pakken en aansluiting hadden kunnen vinden bij de rest van de ploegen uit de onderste regionen, want het gat is vrij groot. Zeker na de 5-2 zege van Oegstgeest op Forum Sport, maar het seizoen is nog niet ten einde en bovendien krijgen wij Oegstgeest nog op bezoek. Dan zie ik onszelf eerlijk gezegd nog wel winnen ook.’’

Coach Kamperveen was ook niet bepaald te spreken over de puntendeling. ,,Vorige week was het een voordeel dat we met tien man verder moesten na een blessure en al driemaal te hebben gewisseld, maar nu leek het een nadeel dat er bij hen een speler af moest. Er zat bij MVV veel meer beweging in en wij zijn pas na de 1-0 wakker geworden. We waren te gemakzuchtig en dat mag natuurlijk niet als je er zo voor staat als Roodenburg nu.”

De middag was voor de man op de bank bij de ploeg uit Leiden-Noord sowieso geen plezierige geweest. ,,Ik geloof dat hun grensrechter wel dertig keer heeft gevlagd voor buitenspel. Om gek van te worden. En in de tweede helft hebben we een uur gespeeld. Tijdrekken, blessures en het publiek was niet bepaald prettig. Alles werd op Roodenburg afgereageerd. Maar voor het overige moeten we naar onszelf kijken. Als je met een man meer nog een situatie krijgt waarin zij met drie tegen 1 op ons doel konden afgaan, doe je iets niet goed. Gelukkig dat Andy (van der Meulen, red.) overeind bleef, anders verliezen we nog ook.”

Aankomende zaterdag reist Roodenburg af naar de hofstad om daar te spelen tegen DUNO. Nummer drie van de ranglijst ging zelf zaterdag met een 2-0 zege aan de haal door Haaglandia te verslaan.